Mitä tuumasimme Viking ravintoloista?

Kuten aiemmassa postauksessa kommentoin, Viking Mariellalta löytyisi uusi ja kehuttu ravintola Plate, johon emme kuitenkaan viitsineet lapsen kanssa mennä. Sen sijaan valitsimme ”varmat” vaihtoehdot, eli Food Gardenin ja perinteisen buffetin, joissa ei tarvitse odotella ruokaa. Menomatkalla suuntasimme Food Gardeniin illalliselle ja saimme todella kivan ja rauhallisen paikan ikkunan vierestä, joten pystyimme juttelemaan ja katselemaan maisemia, vaikka ravintola oli täynnä.

Food Gardenissa on hinnoiteltu erikseen alkupalapöytä sekä jälkiruokapöytä, jotka molemmat ovat tarjolla buffet-tyyppisesti. Lisäksi ravintolassa on a la carte menu ja juomat tilataan myös erikseen. Me päädyimme valitsemaan alku- ja jälkiruokapöydän sekä pääruoat listalta ja tämä setti kokonaisuudessaan oli niin suuri, että jälkkäriä ei enää paljoa pystynyt syömään. Lapsille oli erikseen lasten buffa, joka sisälsi perinteisesti mm. nakkeja, lihapullia ja kalanuggetteja.

Alkupalapöydässä oli vaikka mitä herkkuja kaloista lihoihin ja salaatteihin. Omaksi suosikikseni nousi savukalamoussenapit sekä kylmä ”snapsikeitto”, joka sisälsi ainakin selleriä ja pähkinää. Myös ”parsashotti” oli tarjolla, hyvää sekin.

Pääruoaksi syömäni kasvisannos oli rehellisesti sanottuna yksi parhaimpia ikinä. Kasvispihvi, kanttarellikastike ja ihanan rapeat bataattilastut olivat suussa sulavia! Myös mies tykkäsi kala-annoksestaan. Lapselle toki maistuivat lihapullat ja nakit, mutta itse kaipasin lastenpöytään enemmän vihanneksia (oli siellä kurkkua ja tomaattia, mutta meidän suosikkivihannes on esimerkiksi parsakaali) sekä paneroimatonta kalaa. Onneksi lapsen lautasta pystyi täydentämään ”aikuisten” puolelta.

Myös ensimmäisen aamiaisen söimme Food Gardenissa ja se kulkee nimen erikoisaamiainen alla. Aamiaiseen kuuluu kuohuviini ja haudutettu tee sekä kahvi tuodaan pöytään. Muuten ruoka haetaan seisovasta pöydästä ja voi sitä ruokien määrää, pelkästään hedelmätarjonta oli valtava! Saimme taas ihanan ikkunapöydän, josta pystyimme ihailemaan Ruotsin saaristoa samalla kun istuimme rauhassa aamiaisella. Palvelu oli äärimmäisen ystävällistä ja tarjoilijalla oli aikaa jutella pitkät pätkät tyttäremme kanssa, joka sosiaalisena tapauksena rakastaa kertoa juttujaan jokaiselle paikalle sattuvalle aikuiselle. :)

Kahden rauhallisen ja mukavan ruokailun jälkeen toisen suunnan illallis- sekä aamupalabuffet olivatkin hienoinen järkytys. Eivät sinällään yllätys, olemmehan risteilleet paljon, mutta aina sen ihmismäärän unohtaa. Pöytämme oli käytävän vieressä, joten koko ajan ohi meni ihmisiä, tarjoilija kärryineen ja juomapiste oli takanamme, joten rauhassa ei tarvinnut istua. Ruoan hakeminen oli haastavaa, sillä kesäloma-aikaan buffet oli täynnä, ihmiset jonottivat eri suunnista, joten oli täysi arvoitus mihin koloon menisi jonottamaan, eikä eteneminen ylitäysillä käytävillä ollut helppoa. Myös ruokalajeista kertovat laput olivat illallisella paikka paikoin sekaisin.

Syötävää kyllä piisasi, kaloista susheihin ja lämpimiin ruokiin, mutta kaikki oli jotenkin hieman mauttomampaa kuin Food Gardenin puolella. Muistan kyllä, kun olimme viime vuonna hiihtoloma-aikaan risteilyllä ja meno oli samanmoinen ja viime tammikuun risteilyllä laivassa oli rauha. Eli toki ajankohtakin vaikuttaa. Myös palvelu superystävällisen Food Gardenin jälkeen oli jotain aivan toista ja tunnelma täysin eri. Jälkkäripöydässä olleet englanninlakut maistuivat muuten niin ihanilta pitkästä aikaa, että piti käydä ostamassa tax freesta niitä iso laatikko matkaan!

 

Aamiaisen kuhina oli niin valtava, etten edes kaivanut kameraa esille. Edellisen aamun haudutettuun teehen ja merimaisemiin verrattuna pussitee ja tarjoilijan kärryt kolisemassa tuoliin olivat keskenään niin eri maailmasta, että jatkossakin meidät löytää kyllä Food Gardenista. Saimme me buffassa mahat täyteen ja erityisesti salaattien puolella makuvalikoima oli hyvä, mutta pientä rauhaa jäimme kaipaamaan.

Tuliko nälkä, tässä oli aika valtava määrä ruokakuvia näin aamuun? ;) Mikä on oma suosikkiravintolasi laivoilla, tykkäätkö käydä buffassa?

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Muut risteilyyn liittyvät postaukset voit lukea täältä ja täältä.

* risteily ja Food Gardenin ruoat saatu blogin kautta, buffat omakustanteisia.