Kuka käy Tuurissa?

Tätä olen kyllä ihmetellyt monesti. Tietysti jos Keskisen kyläkauppa osuu matkan varrelle niin ymmärrän asian, mutta miksi ajaa varta vasten sinne? Onko siellä tosiaan niin hyviä tarjouksia? Mikä ihmisiä vetää paikalle?

Kun vietimme kesäpäivää Tuurissa, en voinut olla miettimättä kuinka elämä on parissa vuodessa muuttunut. Toisaalta hauska päivä meillä lopulta oli ja totesimme, että Tuurissa on paljon tekemistä lapsen kanssa. Meidät sinne sai ajamaan tieto ilmaisesta tivolista sekä juuri avattu Suomen suurin muumileikkipuisto!

 

Muumileikkipuisto tuntui olevan pienen mieleen ja siellä oli paljon tekemistä keinuista erilaisiin liukumäkiin. Kaikki tuoksuikin vielä uudelle, sillä puisto oli avattu vain reilu viikko takaperin. Päällämme roikkuneet tummat pilvet ajoivat selkeästi väkeä sisätiloihin ja puistoon tuli hyvin tilaa, eikä sade tullut vielä pariin tuntiin!

Mäkin haluan!

Happy face. :D

Kun muumipuisto oli tutkittu, siirryimme Miljoonativoliin, joka on siis alle 13-vuotiaille ilmainen ja vanhempi pääsee myös ilmaiseksi pienen kanssa laitteeseen. Siellä pienemme hurvitteli niin junassa, laivassa kuin lentokoneissa ja laivasta hän äkkäsi ”Belle-karusellin”, siis Disneyn hahmoja sisältävät junan, jonne saikin vähän jonotella. Vanhempia hirvitti, sillä juna meni aika kovaa vauhtia mäkeä ylös ja alas ja jos kädet laittoi ulos vaunusta, saattoi osua vieressä oleviin valoihin. Pala kurkussa vannotimme lasta pitämään ratista kiinni ja istumaan paikallaan, onneksi huolemme oli turha. Siellä hän kiljui riemusta junan mennessä vauhdilla alamäkeen, eikä irrottanut käsiään kertaakaan ratista. Huh! Pitkään nämä laitteet pyörivät, veikkaan että pienille olisi riittänyt lyhyempikin kyyti ja jono olisi kulkenut hieman vauhdikkaammin. Mutta onpa huippua, ettei tarvitse maksaa ja sai vain valita mihin menee seuraavaksi! Ainoa miinus järjettömän tympeistä ja kyllästyneen oloisista tivolityöntekijöistä.

Parin tunnin jälkeen siirryimme itse kyläkauppaan, jonka hohtoa en kyllä vieläkään tajua. Tavaraa oli ja paljon, mutta ainoa asia minkä bongasin oikeasti olevan edullista olivat jo alennuksesta olevat Aarikan korut, joista sai vielä alehinnoista -40% pois. Muuten tavara oli suht samanhintaista kuin muuallakin, joten kertokaa minulle, ajellaanko tänne joidenkin supertarjousten perässä? Kiitos paikalle siitä, että sain pyöriä vaateosastot läpi rauhassa, kun keskellä hallia oli HopLop-tyyppinen kiipeilypaikka, mihin muksu hävisi isänsä kanssa viihtymään.

Plussaa paikalle myös siitä, että sieltä sai ihan oikean kotilounaan ja me söimme sen lounaan klo 18.30, eli se oli pitkään tarjolla. Niin paljon ihmisiä, ääntä ja meteliä paikassa oli, että olimme todella tyytyväisiä saapuessamme majoituspaikkaamme 30 kilometrin päähän. Ah sitä rauhaa ja hiljaisuutta tuon hikisen ja meluisen Tuuri-päivän jälkeen!

Katsokaa näitä pilviä, kuka uskoo ettemme kastuneet? :D

Kertokaa siis minulle Tuurissa kävijät, miksi sinne kannattaa mennä? Jos sattuisimme ajelemaan ohitse kesäaikaan menisin ehdottomasti uudelleenkin Muumipuistoon ja Tivoliin, mutta talviaikaan?

Iloista torstaita kaikille!