Rauhan tyyssija Lakeuksilla

Go live your life. Olen välillä sanonut miehelle, että elämä menee kotona pyöriessä ”hukkaan”. Tämä on toki kärjistetysti sanottu sillä suurin osa elämästä menee totta kai kotosalla,  mutta kun tuolla ulkona on niin monta asiaa mitä voi nähdä ja kokea! Nyt oltuamme vain reilun vuorokauden reissussa, mies sanoi että olet oikeassa, niin kivat kaksi päivää meillä oli. Pipo löystyy, on uutta nähtävää ja koettavaa ja todellakaan kauas ei tarvitse mennä, me ajoimme 1,5 vuorokauden aikana 350 kilometriä ja mukaan tarttui monta ihanaa juttua, 500 valokuvaa ja ihanaa yhteistä perheaikaa. Suomi on ihana maa kesällä ja vaikka vettä roikasi useamman kerran, emme kastuneet kertaakaan. Mieletön tuuri. Lapsikin on nyt siinä iässä, että hänen kanssa on ihanaa matkustaa, kun hän muistelee näkemäänsä ja kokemaansa, innostuu ihan hirveästi uusista jutuista, höpöttelee jokaiselle vastaantulijalle ja morottelee Pohjanmaalla menemään. Pelkästään lapsen naurua kuunnellessa tuntui, että taisin saada yhden elinvuoden lisää, niin hyvä mieli siitä tuli.

Ihan ensimmäisenä halusin tuoda blogiin reissulta ihanan yöpymispaikan ja välittää rauhaisaa oloa kuvien muodossa. Reissu suunniteltiin 12 tunnin varoajalla ja otettiin se majoitus, mikä oli vapaana muutamista vaihtoehdoista. Taisimme valita vahingossa parhaan. Tuurin kyläkaupan metelissä ryytyneinä ajelimme illalla Ähtäriin Hankaniemen 300 vuotta vanhalle tilalle yöpymään. Ilta tummeni, maisema metsittyi ja järvi tuli esiin. Vastapäätä tilaa, järven toisella puolella on Ähtärin eläinpuisto ja susien ulvonta kuuluu kuulemma usein Hankaniemeen.

 

Minä en ole koskaan rakastanut pidempiaikaista mökkeilyä, mutta yksi tai kaksi yötä mökillä ilman stressiä (lue vuokramökissä tai näin yömaksulla) on enemmän kuin paikallaan. Vaikka Hankaniemi oli täynnä vierailumme aikana, vallitsi vanhan pappilan paikalla ihana rauha. Meidät otettiin avosylin vastaan emännän toimesta, joka pitää tilaa 19. kesää ja sitä ennen paikka oli hänen isällään. Saimme parvekehuoneen päärakennuksesta ja samassa kerroksessa oli lisäksemme porukkaa kahdessa muussa huoneessa, jaoimme yhteisen vessan. Lisäksi tilalla voi yöpyä aitassa, pienessä ”tonttumökissä”, rantamökissä tai muissa päärakennuksen huoneissa. Ihania vaihtoehtoja!

 

Lisäksi pihamaalla on kesäkeittiö ja patio istuskelua varten sekä erilaisia pelejä, aurinkotuoleja ja savusaunakin löytyy pihapiiristä. Tekeminen täällä ei lopu, varsinkaan kauniilla ilmalla!

Me olimme varanneet elämyssaunasta perhevuoron ja väsyneinä talsimme rannassa sijaitsevaan saunaan pihan poikki. Kuinka kaunis ja tunnelmallinen sauna olikaan, en ole nähnyt moista! Istuimme ihanan leppoisissa löylyissä, juttelimme tontuista ja susista järven toisella puolella ja reippaat (siis kaikki paitsi minä) pulahtivat pari kertaa järveen. Tuon jälkeen nukuin pitkästä aikaa todella sikeästi ja tunsin olevani todella onnellinen painaessani silmät kiinni.

 

Aamupala katettiin aitan päätyyn ja söimme sen siis puoliksi ulkona. En tiedä johtuiko ulkoilmasta vai mistä, mutta kehuin vuolaaseen ääneen niin kaurapuuroa, kiisseliä kuin haudutettua teetä. Kaikki maistui mahdottoman hyvältä ja olo tuntui levänneeltä ja mieli tyyneltä. Ihmeellinen rauhan tyyssija, jonka pihalla lapsi sai juosta sydämensä kyllyydestä.

Oli täysi vahinko että päädyimme yöksi tänne, mutta toivoisin pääseväni paikkaan joskus uudelleenkin. Ja sinne saunaan. Se oli täydellinen hiljentyminen vauhdikkaan päivän päätteeksi, ihanan ystävällinen henkilökunta ja hyvä hengähdys kaikille. Ainoa miinus tuli yhdestä suihkusta, jonne piti välillä jonottaa, mutta yhden yön pysähdyksellä se ei haitannut.

Meidän perhe kiittää ja antaa täyden suosituksen paikalle, jos suuntaatte Lakeudelle!

Onko paikka kenellekään tuttu? Entä oletko itse mökki-ihmisiä?

P.S. Tietääkö kukaan kuka juo aina Sihi-juomaa? :D