Greenstreetin raakakakkukurssilla

Olen maistellut muutamia kertoja elämässäni raakakakkuja ja tykännyt niistä aina kovasti. Anskun blogisynttäreillä pääsin maistamaan Greenstreetin minttusuklaakakkua, joka oli mielettömän hyvää. Tuolla tilaisuudessa oli myös nähtävissä mitä ainesosia kakku pitää sisällään ja voi pojat, niitä oli monta! Olenkin halunnut tehdä itsekin raakakakkuja, mutta samalla olen pelännyt sen olevan liian vaikeaa.

Viikko sitten pääsimme Saaran kanssa Greenstreetin järjestämään raakakakkuworkshopiin, joka pidettiin Helsingissä Ruplan tiloissa. Siellä kannattaa käydä muutenkin, paikalla oli valokuvanäyttely ja siellä on myös vintagevaatteita myynnissä sekä Greenstreetin kahvila. Hauska paikka!

Ohjaajamme Heidi oli ihanan innostunut raakakakuista sekä suklaasta ja kertoi mitä kaikkea hyvää puhtaassa muodossa oleva raakakaakao meille tekee. Se muun muassa saa aivoissa liikkeelle samoja välittäjäaineita, joita muodostuu myös silloin kun olemme vastarakastuneita. Raakasuklaa tekee meille hyvää! Heidin innostus tarttui ja aloimme hyvällä fiiliksellä tekemään raakakakkua. Teimme yhden kakun/pari ja me Saaran kanssa saimme basilikasuklaan reseptin, muut maut olivat puolukka-kinuski sekä mustikkasuklaa.

Kun aineet ovat valmiina sekä välineet hyvät, oli kakun tekeminen itse asiassa todella helppoa. Pähkinät muussiksi taateleiden kanssa ja siinä melkein olikin pohja valmiina. Loppujen lopuksi hommaan ei tarvinnut kuin pari konetta ja kaakaovoi suli kuumassa vedessä. Ei uuneja, ei paistamista, ei vatkausta, ei paljon tiskiä – helppoa ja kivaa! Lopputulokset olivat mielettömän hyviä, erityisesti puolukkakakku oli ihanaa ja siinä oli muista poiketen pohja tehty kookosjauhoista.

Raakakakut ovat energiapitoisia, mutta energia tulee hyvistä aineista; avokadoa, pähkinää, kookosta, raakakaakaota ja tocoa – näitä voi syödä vaikka välipalana, niin hyviä aineita kakut sisältävät. Miinuksena sanoisin, että aluksi täytyy ostaa erinäisiä aineita vino pino ja superfoodit ovat hinnoiltaan aika paljon kovempia kuin esimerkiksi valkoiset jauhot ja sokeri. Kakuista tulee siis suhteellisen hintavia. Niin täyttä tavaraa kakut ovat, että vaikka maistoin ihan pienen palan kaikkia kolmea kakkua, pyörin paikalta ulos. Paljonko Fukun sushibuffa vaikutti alla, mutta ei näitä paljoa voi kerrallaan syödä.

Jos olet miettinyt raakakakun tekemistä suosittelen kokeilemaan, netti on ohjeita pullollaan. Minä yllätyin kuinka helppoa se olikaan. Ja mitä makuyhdistelmiä, oletteko koskaan maistaneet basilikasuklaata? Suklaakerroksen päälle tehtiin basilikatahna, joka piti ”sotkea” kakkuun haluamallaan tavalla. Saara antoi minulle kunnian tehdä sen ja totesi lopputuloksesta, että selkeä Hulk-kakku. Maku oli ihastuttava ja basilika maistui sieltä hyvin, olisin jopa voinut laittaa enemmän basilikatahnaa mukaan. Ja juu, kuvaamataito ei ollut vahvin juttuni koulussa. HULK-KAKKU! :D

 

Onko ruudun takana muita raakakakuista innostuneita? Greenstreet järjestää niin kakku- kuin suklaaworkshopeja ja heidän kauttaan saa tilata myös ainesosia kakkuihin, käy kurkkaamassa jos innostuit!

 

Minä kiitän Greenstreetiä hauskasta kokemuksesta ja Saaraa seurasta! Kyllä muuten hävisi mukaani ottamat kakunpalat aika nopeasti tyttären ja miehen suihin, joten onnistuimme leivonnoissa!

 

Kivaa uutta viikkoa kaikille!

*workshop saatu blogin kautta