Sadepäivän rieska ja lukijakysely!

Nyt onkin saatu nauttia aurinkoisemmasta kelistä, mutta viime tiistaina ainakin Tampereella satoi lähes koko päivän. Ukkosen jylistessä tuijottelin jääkaappiin, jossa minulle huuteli viisi purkkia kermaviiliä. Päiväys oli tulossa vastaan, nämä siis jäivät juhannukselta. Ajattelin, että leivomme tyttären kanssa jotain, mihin ainekset löytyvät kaapista ja mihin saa menemään kermaviiliä. Näin syntyi pellillinen rieskaa tai jotain muuta vastaavaa leipää. Määrät ovat vähän sovellettuja, ohjetta kurkkailin täältä.

Juusto-tomaattirieska

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl juustoraastetta

0,5 tl suolaa

1,5 prk kermaviiliä

1 dl maitoa

0,5 dl öljyä

aurinkokuivattuja tomaatteja

 

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää sitten muut aineet joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ripottele leivinpaperin päälle uunipellille vähän jauhoja ja kaada taikina pellille. Levitä tasaiseksi.

Pinnalle ripoteltiin vielä juustoraastetta, koska se oli taaperon mielestä niin hauskaa ja heittelin päälle myös aurinkokuivattuja tomaatteja, jotta sain myös sen purkin käytettyä loppuun.

 

Sitten paistetaan n. 20 minuuttia 225 asteessa.

 

Tekovaiheesta ei ole kuvia, koska ohjeen ei pitänyt päätyä blogiin. Kun laitoin kuvan valmiista rieskasta Instagrammiin, ohjetta kuitenkin toivottiin tänne ja tässä se nyt on, ole hyvä Rosalienism!

 

 

Olihan tämä ihan älyttömän hyvää ja helppoa, ehkä tällä juuston ja öljyn määrällä ei voinut epäonnistua. Toivotaan ettei sadepäiviä piisaa, mutta jos kaipaat leivonnaista sadepäivään (Tampereella sataa tänäkin tiistaina), niin tässäpä kiva ohje ! On ihanaa kun uunista tuoksuu sadepäivänä joku leivonnainen!

 

Onko ruudun takana ahkeria leipureita?

P.S. Niin ja ne loput kermaviilit. Lihapullataikina vei yhden purkin ja kaksi viimeistä päätyivät grillatun lohen kaveriksi kastikkeeseen viikonloppuna. I DID IT! Eivät menneet roskiin! :D

Ja vielä linkki kyselyyn, jonka avulla Indiedays ja bloggaajat toivovat palautetta teiltä ihanilta lukijoilta. Nyt on tilaisuus kertoa minkälaista sisältöä toivotte lukemiltanne blogeilta ja mitä mieltä olette mainoksista sekä yhteistöistä blogeissa. Toivon kovasti, että annatte palautetta juuri minun blogistani (kyselyyn kerrotaan blogin nimi), jotta saisin itsekin arvokasta palautetta. Kysely on avoinna kuukauden päivät.

Osallistuminen vie muutaman minuutin ja vastaajien kesken arvotaan kolme (3) 100€ arvoisen lahjakorttia sekä 30 kauneustuotepakettia.

Kyselyssä pyydettäviä yhteistietoja käytetään ainoastaan mahdollisen palkinnon toimittamiseen.

Osallistumaan pääset täältä. Kiitos vastauksistanne ja leppoisaa tiistaita!