Kiitos rakas Lintsi!

If Monday had a face, I would punch it.

Tiedättehän nämä maanantaiangstit ja siihen liittyvät tuhannet mietelauseet? Eilen vietettiin ehkä maailman kivointa maanantaita, missä nyt vaan oli kaikki kohdallaan eikä angsteista mitään tietoa. Oli perhe, oli aurinko, oli iloisia ihmisiä ja Linnanmäki. Meidän piti alun perin lähteä tytön kanssa kaksin kohti Linnanmäkeä ja treffata siellä loput poppoosta, mutta sunnuntaina miestä alkoi harmittamaan. Hän missaisi aurinkoisen päivän, tytön ensimmäisen Linnanmäki-reissun sekä varmasti kivan päivän. Hän onnistuikin pitämään kesälomapäivän ja lähti  yllättäen mukaamme! Mahtavaa!

 

Minä tykkään kauheasti matkustaa junalla ja oikeastaan se on ainoa vaihtoehto, jos tytön kanssa kaksin matkaa. Autossa hän ei viihdy, ei millään. Junassa sen sijaan… Hän alkoi puhua myyrä-liukumäestä välittömästi kun sanoin aamulla, että lähdetään junaan! Kuinka kivaa leikkivaunussa olikaan. VR:n kesätarjoukset vievät edestakaisin 17 eurolla, ei todellakaan paha! Muutkin olivat tarjousten perässä selkeästi lähteneet, sillä iltajunalla palasi leikkivaunussa monta samaa naamaa, jotka kohtasimme aamujunassa.

Olenkin aiemmin kertonut olevani Helsingin tyttöjä, joten Lintsi kuului lapsuuteen. Sieltä on jäänyt mieleen hassuja muistoja; kuinka maitohammas irtosi kun söin vohvelia ja purskuttelin verta pois suusta Pommacilla tai kuinka jonotin isän kanssa hepparataan ja toivoin sormet ja varpaat ristissä, että pääsemme valkoiseen heppaan! Kuinka TopSpin (Kieputin nykyään) avattiin joskus 1990-luvun alussa ja kävimme siinä kaverin kanssa 10 kertaa putkeen. Kuinka istuimme isän kanssa kummitusjunassa ja vannoin pitäväni silmät auki ja luotin, ettei isä huomaa pimeässä kun pistän silmät kiinni, mutta aina hän sanoi jälkikäteen ”taisit istua silmät kiinni”. Lintsi tuo mieleen valtavan määrän rakkaita muistoja.

 

 

Eilen pääsin tyttäreni kanssa noihin rakastamiini heppoihin, sain nauttia läheisteni seurasta ja auringosta. Lintsillä on yllättävän monta pienten laitetta, joihin pääsee ilmaiseksi ilmaiseksi. Teimme siis niin, että mies kiersi maksuttomia laitteita, minulla oli ranneke ja kiersin muutaman hurjemman laitteen muiden mukana ja rannekkeen kanssa pääsin mm. karuselliin, maisemajunaan sekä niihin heppoihin lapsen kanssa. Eli loppujen lopuksi maksoimme kolmen hengen perheenä yhden 39 euron rannekkeen, emmekä esim. syöneet Lintsillä, joten reissu ei tullut hirmuisen kalliiksi. Tänään on puhuttu eilisestä ja kiljuttu, nimittäin tyttäreni pääsi hyvin fiiliksiin ja alkoi kiljua, koska kaikki muutkin kiljuivat. :D Kuulemma minunkin kirkumiseni Kirnusta raikasi, mielestäni se oli aiemmin ihan nössö laite? Ikä tekee tehtävänsä, ei se ole noin korkealle ennen mennyt!

Laulamme molemmat IHHAHHAA, siitä hupsu ilme.

Päivä oli huippu ja sen kruunasi kolmen ruokalajin ateria veljeni ja hänen avovaimonsa kotona. Olimme aika nuutuneita kun lopulta palasimme Tampereelle, mutta nyt sateen ropistessa tätä maanantaita voi muistella lämmöllä. Totesin aamupalapöydässä miehelle, että hänkin näyttää jotenkin ihan erilaiselta, nappasi niin paljon väriä ihoonsa parin päivän aikana. Rusketuksen myötä tulee vaan niin kesäfiilikset ja aamulla hymyilytti. Oletko kesä vihdoin täällä?

Toivottavasti kuvien myötä aurinkoisia fiiliksiä välittyi ruudun taakse!

Onko sinulla rakkaita Linnanmäki-muistoja? Vieläkö jaksat juosta laitteissa?