Tiesitkö tätä kosmetiikan vaikutuksista? + Laveran testausta!

Luonnonkosmetiikka on salakavalasti hiipinyt kaappiini ja siitä on iso kiittäminen bloggaamista. Ihastuin Nafhan tuotteisiin, kun olin kasvohoidossa joka tehtiin vain kyseisillä tuotteilla. Sain blogitapahtumasta Patyakaa ja ihastuin välittömästi heidän suihkusaippuaansa ja käsivoiteeseensa. Ruudun takana ei varmasti ole ketään, joka ei olisi kuullut Hurrawin huulirasvoista ja lista jatkuu. Yksi luonnonkosmetiikkan hyvistä puolista on se, että niitä voi käyttää koko perhe. Huulirasvoja rakastaa lapsi ja Patyakan käsirasva on miehen päivittäisessä käytössä.

Aluksi ajattelin, että luonnonkosmetiikan vahvoja puolia on juurikin se luonnollisuus, eli vähentää sitä kemikaalikuormaa, mitä ihollensa laittaa. Sattumalta mieheni kuitenkin linkkasi tällä viikolla facebookiin artikkelin, jossa oli tutkittu kosmetiikan vaikutusta luonnolle. Tuo artikkeli kertoi, että tutkimusten mukaan me tuhoamme meriä omalla kosmetiikankäytöllämme. Useissa kosmetiikkatuotteissa, kuten suihkusaippuoissa, käytetään pieniä partikkeleita muovia korvaamaan luonnollisia ainesosia, jotka huuhtoutuvat viemärin kautta luontoon ja pääsevät mm. vedenpuhdistamoista läpi. Jossain kohti merta on jopa enemmän noita kosmetiikan tuomia muovijäämiä kuin planktonia. Kuinka moni tiesi tästä? Aika pysäyttävä ja järkyttävä asia, täältä voi lukea koko artikkelin.

Laveraa halusin testata alun perin ihan pinnallisista syistä. Naamani on ollut talven ja varsinkin kevättalven ihme kunnossa, näppyjä puskee, huulet halkeilevat ja samalla iho on rutikuiva. Toivoin löytäväni Laveran täsmätuotteesta avun ja kyllä, parempaan kasvot ovat menneet.

Laveran tuotteet ovat NaTrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja suurin osa myös vegaaneja. Niissä käytetään vain luonnon omia raaka-aineita ja tuotteissa käytetyistä 300 luomuraaka-aineesta yli 200 kasvatetaan Laveran omilla viljelmillä.

Minun testaamani tuotteet olivat Mint 2-in-1 Anti-Blemish Duo- täsmätuote näppyjen hoitoon sekä Calendula mattifying balancing cream – tasapainottava voide sekaiholle. Lisäksi testissä olisi tuo naamio, mutta sitä en ole muistanut vielä käyttää.

Parin viikon testijakson jälkeen näin, että tuo täsmätuote näppyjen hoitoon toimii. Jos näppy meinaa puskea, olen laittanut tuota tuotetta siihen heti ja sen sijaan että näppy kasvaisi megalomaaniseksi patiksi jota sitten tökin likaisilla käsillä (no en tietenkään, köh!), se rauhoittuu. Toisessa päässä puikkoa on peitevoide, joka on puolestaan jäänyt vähemmälle käytölle.

Vaikka tuo puikkokin on ollut hyvä, niin aivan ykkönen on ollut sekaihon voide. Kun laitoin sitä ensimmäisen kerran, rakastuin ensimmäisenä tuoksuun. Voide sisältää luomukehäkukkaa sekä -inkivääriä, mutta minusta se tuoksui kuin hunajalle. Jopa mieheni kommentoi, että kylläpä tuoksut hyvälle, näin ihanaan voidetuoksuun en ole ennen törmännyt. Tekisi mieleni hehkuttaa tätä voidetta enemmänkin jos kehtaisin!

Näiden kuvien välissä on viikko, näette että leukani alkoi parantua (ja hei, kuukausi Yotuelin käyttöäkin alkaa näkyä!).

Ihastuin myös voiteen paksuuteen, se ravitsee pintakuivaa ihoani, muttei kuitenkaan tuki sitä aiheuttaen näppyjä. Aamulla herätessä on ollut ihanan pehmeä iho tätä käyttäessä. Veikkaisin, että tästä voiteesta tuli pysyvä tuote omaan kaappiini.

En tiedä miksi suhtauduin luonnonkosmetiikkaan vähän epäilevästi aluksi, mutta nyt olen ihastunut niin Patykaan, Nafhaan kuin Laveraan ja tuo linkkaamani artikkeli vain vahvisti ajatusta, että haluan jatkossakin enemmän luonnonkosmetiikkaa kaappiini.

Kenelle Lavera on tuttu merkki? Tai nämä kyseiset tuotteet?
 
Aurinkoista viikonloppua!

*tuotteet saatu blogin kautta
*tuotelinkit mainoslinkkejä