Eilen varmaan tein jotain kummallista, sillä kaksi rekisteröitynyttä lukijaa häipyi. Oliko Ti-ti nalle liikaa vai hermostuttaako bloggerin tökkiminen? Minä heti kauhistuin että nyt juttuni piisaavat, joten saa ehdottaa postausideoita jos joku tökkii!
Teille paikalle jääneille tuon kuitenkin kakkuohjeen, jonka ohjeen äitini ensiksi bongasi. Minä tykkään tehdä tarjoiluja vieraille, mutta syystä tai toisesta meillä ei ole kauheasti käynyt viime aikoina vieraita. Tämän kakun teimmekin juhannukseksi mökille ja toisen version tein Lilalle, joka tuli minua eilen meikkailemaan. On ihan mahtavaa kaivaa tarjoilut esille ja kahvikupit pöytään kun vieraita tulee, minä niin tykkään! :) Kakkuakin ovat kaikki sitä syöneet kehuneet ja se on helppo tehdä, joten jaan ohjeen kanssanne, jos haluatte ilahduttaa kesävieraita!

Pohja
50 g voita
1 pss keksimurua
Suklaatäyte
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk maustettua appelsiinirahkaa
3/4 dl sokeria
2 rkl appelsiinilikööriä
Appelsiinitäyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk maustettua appelsiinirahkaa
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua


Valmistus
– Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
– Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.
Suklaatäyte
– Laita liivatelehdet kylmään veteen.
– Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
– Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
– Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
– Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin/veteen/appelsiinimehuun. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
– Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.

Appelsiinitäyte
– Laita liivatelehdet kylmään veteen.
– Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
– Yhdistä rahka ja sokeri.
– Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
– Yhdistä rahka ja sokeri.
– Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle.
– Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 – 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Omassani ei ollut likööriä ja suklaatäyte meni suosiolla hetkeksi pakkaseen heti valmistumisen jälkeen, se ehti jähmettyä mutta ei jäätyä appelsiinitäytettä tehdessä. Lisäksi vuoka on isompi, joten pohjan keksi/rasvamäärät piti lähes tuplata, mutta pohjaahan on helppo tehdä lisää jos se ei riitä heti.