Nalleja Ikaalisissa!

Viikko ennen juhannusta oli harvinaisen aurinkoinen lauantaipäivä. Mietimme aamupalapöydässä viikonlopun suunnitelmia ja päätimme ykskaks lähteä Ti-Ti Nallen taloon Ikaalisiin. Idea oli sinänsä vähän outo, että meillä ei ole katsottu ollenkaan Ti-Ti Nallea ja se on lapselle aika vieras hahmo. Vähän kyllästyin teini-iässä kyseiseen nalleen kun perheemme kuopus musiikkia kuunteli, enkä ole lapselle niitä sitten esitellyt.

Lähdimme kuitenkin ajelemaan kohti Ikaalisia ja luulin, että paikkakin olisi lähempänä, mutta melkein tunnin ajelimme Tampereelta. Matkalla vasta googletimme hinnankin, joka oli 13 euroa/nenä. Siinä vaiheessa meinasimme jo kääntyä takaisin, 39 euroa tuntui aika kovalta summalta. Menimme kuitenkin katsastamaan paikan ja kuinka sitten kävikään…?

Kyllähän tuollainen 2-vuotias siellä viihtyi. Hän tykkäsi tehdä kakkuja taikahiekasta, maalata, tehdä hiekkakakkuja pihalla (vähänkö hienoja muotteja!), syöttää lampaita ja ehkä parasta olivat keppihevoset! Myös musiikkihuone oli ehdoton hitti, sai mökätä ja soittaa ihan urakalla! Sen sijaan ne nallet, minkä takia paikasta eniten varmaan maksetaankin olivat lähinnä outoja, lapsi ei hahmoja tunnistanut eikä halunnut niitä halata. Lopussa hän sentään vei yhdelle nallelle kukan ja höpötti toiselle juttujaan.

Talossa oli erilaisia ohjelmanumeroita, kuten tuo lampaiden syöttäminen tai nallejen tanssihetki, meidän pienemme ei kyllä reagoinut tanssiviin ja laulaviin nalleihin millään tavalla, vaan teki tuttavuutta lampaiden kanssa.

 

Ilman ollessa lämmin on piha-alue todella kiva ja terassilla voi käydä syömässä. Kahvilassa oli tarjolla sämpylöitä ja nakkisoppaa, joten minä menin leivällä, isä ja tytär nakkisopalla ja söimme kolmeen pekkaan vielä jätskin päälle. Vähän ahdistuin siitä, että paikassa oli vain kertakäyttöastioita, mutta toisaalta onhan niitä muissakin huvipuistoissa.

Kaiken kaikkiaan päivä oli kiva ja talossa saa paljonkin aikaa kulumaan. Taloa voi hyvin tutkia sadesäälläkin. Oliko tuo 13 euroa sitten loppujen lopuksi paljon, koska maksaahan esimerkiksi Koiramäkikin normaalisti 15 euroa (tosin ei vielä lapselta)? Onhan se toisaalta helppoa, kun on maalaustelineet, värit ja pensselit järjestetty ja lapsi nauttii niin maalaamisesta kuin lampaista. Joten kyllä suosittelisin päiväretkeä tänne, Ti-Ti Nallen faneillehan tämä on aivan ehdoton! Ja jos keli on huono, voihan sitä samalla käydä kylpylässä, jonka pihapiirissä talo on!

Kenelle paikka on tuttu?