Kohtaamisia ja kirsikkapuita

Reilu viikko takaperin vietettiin ravintolapäivää, johon olemme monta kertaa osallistuneet mahdollisuuksien mukaan. Ihan ykköspaikaksi nousi syksyllä 2012 tunnelmallinen Tahmelan pihaterassi, jolla söimme ihanaa porkkanakakkua ja joimme teetä. Oli mukavaa päästä kurkistamaan takapihalle, johon et muuten menisi ja piha oli viimeisen päälle koristeltu. Harmi että tuota paikka ei enää ole ravintolapäivässä näkynyt!

Tällä kertaa valitsimme paikkaa sen perusteella, että se olisi auki jo kello 11 ja ruokana olisi jotain lapselle uppoavaa. Näin päädyimme keskustan liepeille kerrostaloon soittamaan tuntemattoman ihmisen ovikelloa. Oven avannut nainen oli aurinkoinen ja puhua pulputti englantia, sisällä soi italiainen musiikki ja tuoksui lasagne. Istuimme vieraiden sohvalle syömään, juttelimme puolituttujen kanssa jotka istuivat viereisellä sohvalla ja maistelimme lasagnea sekä tiramisua. Ihan mielettömän kivaa päästä kurkkimaan toisten koteihin ja niin epäsuomalaista! Minä voisin harrastaa tällaista enemmänkin. Jatkoimme tuolta kodista Koskipuistoon maistelemaan meksikolaista ruokaa, joka sitten vähän latistikin aamupäivän iloisia tunnelmia. Nimittäin kosken rannassa kävi aikamoinen tuuli, ruokaa sai odottaa YLI TUNNIN ja osa tilatuista annoksista loppui, ennen kuin niitä saimme. Kiva tapahtuma tämä ravintolapäivä joka tapauksessa on!

paita Cubus/hame Vero Moda/sukkikset Mary A.Jalava/takki Seppälä/kengät Bogi/korvikset Pilke/aurinkolasit Le Specs

Tunnin viimassa seisoskelun jälkeen nappasimme asukuvat kirsikkapuun alla ja kyllä hymyilytti, kun muutama päivä näiden kuvien ottamisen jälkeen huomasin, että Lack of Colourin Milla oli ottanut kuvansa täsmälleen samassa kohtaa. Emme sentäs yhtä aikaa tuolla heiluneet! Mutta hei, mitä olisi blogi ilman kirsikkapuukuvia, nyt kun ovat olleet toukokuussa kauneimmillaan! Tuo lauantain asu oli valittu periaatteella ”helppo ja mukava, voi käydä matkalla leikkipuistossa, sen verran lämmin että pärjää pihallakin”. Kengät valikoin viime hetkessä, kun pelästyin taas, että miksi asusta on muotoutumassa niin musta.

Kylmä minulla kyllä oli, kun reilun tunnin odotimme ruokaa. Minä hölmönä kun lähinnä tönötin jonossa paikallani, olisihan sitä voinut juosta muffinssin murujen kanssa pulujen perässä tai vaikka kipittää puuta ympäri. Ei varmaan muuten tullut jollekin kylmä…

 

Kuka on bongaillut kirsikkapuita tai osallistui ravintolapäivään?