Karkkihiiri ja raakasuklaa

Minä olen karkkihiiri. Tai voisiko jo sanoa, että olin? Pullat, kakut ja leivonnaiset eivät innosta yhtään, mutta hedelmäirtokarkit ovat olleet heikkouteni. Minut saa paremmin lepyteltyä karkkipussilla kuin suklaalla ja Tuttifruttimix on yksi ihanimpia pusseja ikinä.

Pikkuhiljaa ilmeisesti maku on kuitenkin alkanut muuttua, sillä irttareita ei tee enää niin mieli. Kyllä leffapussi pitää saada, mutta enhän nykyään käy ikinä leffassa! Aika ajoin iskee _järjetön_ karkkihimo ja sellainen oli sekä perjantaina että lauantaina kaupassa käydessä läsnä.

Tiedän että sokeri tekee pahaa. En halua, että lapseni syö sokeria, eikä 2-vuotiaalta voi enää syödä salaa kuin uniaikaan. Aika hyvä syy jättää karkit hyllyyn. Perjantaina mieheni sanoi, että osta vaikka kolme irttaria. Sanoin, että en, se himo hellittää kun päästään ulos kaupasta. Kun ei niistä karkeista tule kuin paha olo. Mieheni ei puolestaan ole koskaan ollut karkkityyppi ja leffaankin olemme ostaneet yhteisen pussin, josta minä syön noin neljä viidesosaa.

Pääsin karkitta ulos kaupasta molempina päivinä ja olin siitä hyvillä mielin. Sen sijaan ostin Cocovitin raakasuklaapakkauksen matkaan, joka mainosti olevansa tarjouksessakin (koko pakkaus Citymarketissa 19,90 euroa) ja huomasin seuraavana päivänä, että tuo paketti maksaa XXL-liikkeessä 18,90, eikä ollut missään erityisessä alessa. Hmph. Tämän valmispakkauksen avulla raakasuklaata oli hurjan helppo tehdä ja goji-marjat olivat herkullinen lisä suklaan seassa!

Raakasuklaaseen taisin saada ensi kosketuksen vuosia sitten anoppini tarjotessa itse tehtyä raakasuklaata. Juu, sama anoppi syötti minulle ensi kertaa lehtikaalia yli 10 vuotta sitten, nyt sekä raakasuklaa että lehtikaali ovat hittiruokia, anoppihan oli todellinen edelläkävijä! Pahaahan se on aluksi, jos on tottunut perussuklaaseen. Maistamalla paranee ja nykyään raakasuklaa on mielestäni todella hyvää. Se on myös niin ”tykkyä”, ettei sitä tarvitse syödä kuin murunen ja makeanhimo on tyydytetty. Raakakaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista aineista, jonka painosta 10 % on antioksidantteja. Lisäksi raakakaakaossa on mm. korkeita magnesium ja rautapitoisuuksia. Sitä voi siis nauttia hieman paremmalla omatunnolla kuin irttareita!

Pala suklaata, lasi kuoharia ja nämä ihanat Kulma47-blogista voitetut kortit olivat pientä arjen luksusta!

 

Raakasuklaan ystävä minusta on tullut, vaikka totaalista karkista ja sokerista luopujaa minusta ei tule, mutta vähentäminen pikku hiljaa on onnistunut.

 

Onko muita raakasuklaan ystäviä? Oletko tehnyt sitä itse?

 

Iloista uutta viikkoa kaikille!