Mansen ekat mezet – Zeytuun

Muutama viikko takaperin Tampere sai Tuomiokirkonkadulle ensimmäisen oman meze-paikkansa, ravintola Zeytuunin. Mezeä voisi kutsua Lähi-idän versioksi tapaksesta, lautaselle saa muutaman maistiaisannoksen tahnojen sekä kastikkeiden kera. Lisäksi kaikki annokset ovat tässä ravintolassa kasvisruokaa. Siis paikka, jossa voi ottaa listalta ihan mitä vaan? Mahtavaa! Ehdin lukea Instagram- ja blogihehkutuksia paikasta parin päivän ajan ja minulle tuli jo kiire päästä testaamaan tämä uutuus. Facebook-sivuillaan Zeytuun on kerännyt parissa viikossa 74 arvostelua ja saanut kaikista täydet 5 tähteä. Voiko tämä olla tottakaan? Tämä on lainaus eräästä kommentista tuolta fb-sivulta:

Tämä paikka jos jokin saa raavaankin miehen ja vannoutuneen lihaanin syömään salaattia. Mahtavia puhtaita, selkeitä ja harmoonisia makuja, jotka sopivat loistavasti myös suomalaiseen suuhun.

 

 

Kommentti tiivistää upeasti kaiken. Harmonisia, suomalaiseen suuhun sopivia makuja. Kun tiistai-iltana viiden aikaan menimme ystäväni kanssa testaamaan paikan se oli vielä kohtalaisen tyhjä, mutta kuuden jälkeen pöytiin jo jonotettiin. Uusi paikka on siis löydetty ja mukaankin sieltä haettiin annoksia tasaiseen tahtiin.

 

Mahtavaa oli myös, että kaikki annokset maksoivat alle 10 euroa, yleensä kun salaatinkin hinta nykyään kipuaa tuon yli. Minä valitsin annoksekseni meze-halloumin, ystäväni vuohenjuustosalaatin. Juomalistalta löytyi niin ruusulimpparia, tuorepuristettuja mehuja kuin smoothieita. Arpoessani juomaani minulle ystävällisesti suositeltiin appelsiini-minttujuomaa (olikohan se mehua, kyllä kai?) ja onnekseni otin vinkistä vaarin. Juoma oli kevyt ja raikas ja maistui ihanasti mintulle, voisin mennä paikkaan jopa pelkästään tuolle mehulle, niin hyvää se oli!

Hyvää oli ruokakin, joka todellakin oli niitä kehuttuja puhtaita sekä raikkaita makuja pienillä ihanilla yksityiskohdilla. Vaikka ajattelin sotkiessani polkupyörällä ravintolaan, että onpa kova nälkä, oli tuo meze-lautanen yksin syötynä aika suuri ja ystävänikin kiitteli salaattinsa kokoa. Nälkäisenä täältä ei siis tarvitse poistua! Lista oli mukavan selkeä, meze-lautasten ja salaattien lisäksi listalta löytyi falafel-annoksia. Ruokaa ei tarvinnut montaa minuuttia odottaa, joten erittäin mielelläni voisin tulla tänne lapsenkin kanssa. Facebook-sivuilta luinkin, että syöttötuolejakin on piakkoin tulossa.

Tuomiokirkonkatu on lehtiartikkelien mukaan kärsinyt Hämeenkadun autottomuudesta, joten sinne lihattoman ravintolan avaaminen on varmaan pieni riski, joka tällä hetkellä näyttää kannattavan, niin täynnä paikka oli. Uudelleen tulen minäkin, aivan varmasti, niin paljon testattavaa vielä jäi! Ihastuin sisustuksen värikylläisyyteen sekä faktaan, että voin ottaa listalta mitä vain!

Zeytuun

Tuomiokirkonkatu 21

Avoinna klo 10-21

Kuka on käynyt jo testaamassa? Ovatko meze-paikat tuttuja sinulle?