Tapahtui Eerikinkadulla

Eräänä perjantaina istuin vihdoin paikassa, jonne olin halunnut päästä käymään jo pitkän aikaa. Ainoana asiakkaana istuskelin Eerikinkadun Thehuoneella ja maistelin edessäni olevaa mustaa teetä fiilistellen. Vihdoin ehdin tänne! Tunnelma oli ihanan rauhallinen keskellä päivää, istuin ikkunan vieressä katselemassa ohikulkevia ihmisiä ja ihastelin teelaatujen määrää sekä ilmassa leijuvaa ihastuttavaa tuoksua.

Sitten sisään kannettiin laatikoita ja tiskin takaa kuului ”nyt ne saapuivat, tästä täytyy laittaa heti tieto nettiin!”. Mitkä saapuivat mietin? Hörpin teeni loppuun ja kiiruhdin kysymään, mitä jännää laatikoissa on? ”Bi Lu Chunia”, kuului vastaus tiskin takaa. Ilmeeni mahtoi olla aika kysyvä, sillä sain heti selityksen perään.

First flush Bi Lu Chun tulee Taiwanista keväällä ja on ainutlaatuinen teelaatu. Suomeksi nimi tarkoittaa vihreätä kevätetanaa. Se on kerätty aikaisin keväällä ennen sadekautta, joten se on ainutlaatuinen lajike ja yksi kuuluisimmista vihreistä lajikkeista. Mukana ei ole juuri ollenkaan rikkoutuneita lehtiä, vaan lehdet ovat rullalla, mikä on paras mahdollinen muoto teenlehdille. Ihmiset kyselevät etukäteen tätä teetä ja haluavat tietää heti, kun sitä on saatavilla.

Huuli pyöreänä kuuntelin kertomusta, olenko pitänyt itseäni teeihmisenä, mutten ole kuullutkaan kyseisestä teestä? Haistoin tuota kuuluisaa vihreää ja pussista tulvahti ihastuttava mustaherukan tuoksu nenääni. Arvata saattaa, että pakkohan sitä oli ostaa kotiin mukaan ja sain kunnian olla ensimmäinen, joka osti matkaansa tämän vuoden erää!

Kotona sitten keitin teen ja jännittyneenä maistoin, miltä se nyt sitten maistuu ja tuoksuu valmiina. Tuoksu oli valmiinakin ihanan marjainen, maku oli pehmeä, ilman häivähdystäkään kitkerästä. Kuin joukossa olisi ollut vähän hunajaa. Jäin arpomaan laitoinko teelehtiä liian vähän, mutta upean makuista tee on, siitä ei ollut epäilystäkään.

Itse Thehuone puolestaan oli ihastuttava perinteikäs teekauppa ja -kahvila, jonne toivottavasti pääsen palaamaan vielä uudelleenkin. Ensikokemuksellani kävi aikamoinen tuuri, kun sain ensimmäisenä fiilistellä uutta erää! Tämä on täydellinen paikka nauttia teekupposensa rauhassa ja vaipua omiin ajatuksiinsa, ainakin näin keskellä päivää testattuna. Todellinen teenjuojan unelma.

Löytyykö ruudun takaa teenjuojia? Onko tämä kevään hienous sinulle tuttu? Entä Thehuone?