Positiivinen elämänasenne sekä Lumoan-mekko

Mieti joka päivä illalla kolme asiaa, jotka tänään onnistuivat.

 

 

Satuimme katsomaan vappupäivän iltana Inhimillistä tekijää Yleltä. Siinä keskustelemassa olivat joogaopettaja Kylli Kukk, stressivalmentaja Miia Huitti sekä psykiatri ja filosofi Antti S. Mattila. Kuuntelin ohjelmaa ensiksi vähän puolella korvalla, kunnes Miian puheenvuoro pysäytti. Hän kertoi uupumisestaan kolmen pienen lapsen herättelyjen myötä, päälle tulivat miehen sairastaminen sekä homeinen omakotitalo. Huolimatta siitä, että tässäkin olisi valtavasti yhdelle ihmiselle jaksamista, Miia suoritti koko ajan. Lakanat olivat mankeloitu ja päässä hakkasi vain ”enkö kykene enempään, olen saamaton ja läskikin vielä”. Unettomuus löysi Miian, eikä hän pystynyt nukkumaan silloinkaan kun olisi saanut nukkua.

 

Pysäytti. Jäin kuuntelemaan. Katsoin ohjelman uudelleen, niin monta yhtymäkohtaa omaan elämään löysin. Miia kertoi, että nykyään hän on onnellinen jokaisesta valvotusta yöstä sekä hometalo-oikeudenkäynnistä, sillä nuo kokemukset kasvattivat häntä.  

Toivottavasti pystyn itse joskus sanomaan näin. Miksi sitä pitää olla niin tiukka suorittajaluonne, joka ei osaa antaa itselleen yhtään armoa? Ohjelmassa sanottiin myös, että yleensä ne eivät ole asiat, jotka vaivaavat, vaan asenne. Olosuhteet voivat olla mitä ovat, mutta itse voi sisällään olla onnellinen. Tähän minä olen pyrkinytkin, ole välillä esimerkiksi hampaat irvessä kaivanut päivän positiiviset asiat esiin, vaikka elämä potkisi päähän. Olen itkenyt paljon vähemmän kuin vuosi sitten, stressannut edelleenkin liikaa. 

Vappuaattona murehdin äidilleni sitä, että tunnun aina saavan ystävyyssuhteetkin solmuun, vaikken edes tajua sanovani ”väärin”. Äitini sanoi, että sanovathan varmasti ihmiset minullekin päin ilkeästi, miksi aina kaivan vikaa itsestäni? Niin. En osannut vastata. Miksi minä olen aina muka huonoin, blogimaailmassakin? Se on asenteesta kiinni. Katson omia kuvia, suorituksiani ja kaikkea mahdollista liian kriittisten silmälasien läpi. En ole koskaan omasta mielestäni tarpeeksi hyvä.

Olen oppinut pikkuhiljaa äitiyden myötä olemaan itselleni armollisempi, mutta paljon on asenteessani vielä muuttamisen varaa. Uni löytää minut nykyään paremmin, kun ajattelen illalla, että jos yö on huono, sitten tehdään vain pakolliset sen sijaan, että pitäisi tehdä koko ajan jotain. Tuo ohjelma antoi paljon ajattelemisen aihetta omaan elämänasenteeseen. Siinä myös kehotettiin miettimään illalla kolme asiaa, jotka tänään onnistuivat. Vaikka vappupäivä oli kaikin puolin kiva ja onnistunut, ei suorittajaluonteeni osannut nimetä onnistuneita asioita, koska olin vaan ollut ja nauttinut perheeni seurasta, hyvästä ruuasta ja vapputunnelmasta. Kuvitelkaa. En mielestäni ”saanut mitään aikaiseksi”. Hyvä, että tuli asiaa pohdittua ja keskusteltua ohjelman myötä. Aion jatkossa illalla miettiä niitä onnistuneita asioita.

mekko Lumoan/neule Vero Moda/kengät Tapas/rannekoru Designer’s Market

 

Jos joku oli onnistunut juttu, niin tämä mekon löytyminen Fashion Stock Sales-tapahtumasta reilu viikko sitten. Olen pitkään haaveillut Lumoanin mekoista ja tuolla tapahtumassa myytiin niitä huimaan 20 euron hintaan! Ryntäsin heti mekon kimppuun, marjapuuron värikin oli valloittava! Suomalainen suunnittelu on aina iso plussa, jota haluan tukea. Pikkuneiti sai samanvärisen paidan tuolta tapahtumasta, olimme vappubrunssilla sitten Lumoaneissamme.

 

Voi ressua, otin reilun koon ja hihat ovat suloisen pitkät. <3

 

Optimistisen elämänasenteen omaavat elävät tutkimusten mukaan pidempään. Stressi vaikuttaa koko kehoon. Se on asenteesta kiinni. Ole armollinen itsellesi. Minä ainakin lupaan yrittää, lupaathan sinäkin?

 

Onko Lumoan sinulle tuttu merkki? Entä mikä on oma onnellisuutesi avain, osaatko olla itsellesi lempeä?