Tampereen suloinen klassikko

Vaikka kyseessä lienee lähes kaikille tuttu klassikkokahvila, se ansaitsee tulla nostetuksi esiin aika ajoin. Kyseessä on siis aito ja alkuperäinen Ojakadun Vohvelikahvila, joka on ollut osa Tamperetta vuodesta 1992. Itse käyn täällä hyvin harvoin, edellisellä kerralla olin raskauden alkutaipaleella, eli 2,5 vuotta hurahtanut johonkin! Sunnuntaina katselin Instasta ja Facebookista, että vaalipäivänä pitää selkeästi käydä pullalla, brunssilla tai vastaavalla, joten me ajelimme äänestyspaikalta vohveleille.
 

 

 

Paikka on pieni ja usein täynnä, niin kävi nytkin. Onneksi porukka vaihtuu aika tiuhaan tahtiin, joten jonottaessa kassalle oli pöytäkin jo vapautunut. Päädyimme tilaamaan kolme vohvelia, jotka jaoimme kolmistaan, kaksi suolaista ja yhden makean. Suolaisista valitsimme vuohenjuuston sekä savukalan, makeista kausivohvelin.
 


Vanha kunnon savulohivohveli ei pettänyt, se taisi olla näistä kolmesta herkuinta, vaikkei muissakaan valittamista ollut. Erityismaininta kivan laajalle teevalikoimalle sekä isoille teemukeille, sellaisia teenjuoja aina kyttää! Vohvelit saa myös gluteenittomana, vegaanina ja laktoosittomana, joten paikasta löytyy varmasti jokaiselle seurueen jäsenelle jotakin! Taapero olisi syönyt pelkkää vohvelia, se oli hänen mielestään herkkua ja hän saikin vaalipäivänä ensimmäistä kertaa ikinä maistaa vohvelia!
 

Itse pidän Vohvelikahvilaa vähän samanlaisena Tampereen klassikkona kuin Pyynikin munkkeja. Ja kun ne ovat liian lähellä, tulee käytyä liian harvoin. Olen asunut Vohvelikahvilan lähes naapurissa vuosikaudet opiskeluaikaan, mutta kävin siellä silloin ehkä… Kerran? Se oli selkeästi liian lähellä!
 

Onko paikka teille tuttu? Kävitkö itse ”äänestyspullilla”? Aurinkoista viikon jatkoa, vihdoin saadaan sitä lämpöä!