Taiteilijaelämää Jyväskylässä

Jyväskylä, niin tärkeä ja rakas kaupunki minulle. On kauniita kirkkoja, järvimaisemia, museoita, yliopiston rakennukset, kävelykatu ja keskustan vanhat rakennukset… Ja minä keksin huoltokopin kuviini kaikista vaihtoehdoista?

 

 

 Pääsiäisenä teimme vuorokauden visiitin Jyväskylään. Kävi niin, että keskustareissulla taapero oli niin vauhdissa, ettei voinut kuvitellakaan ottavansa kuvia ilman lapsen katoamista. Mitä kauemmas keskustasta ajoi, sitä enemmän maisemaan tuli harmaata ja likaista lunta (en tajunnut tätä, kun ei Tampereella enää ollut lunta!). Sekään ei kuvissa innostanut. Olimme sopineet kavereiden kanssa kokkailutreffit kuudeksi ja kellon ollessa puoli kuusi alkoi tulla hoppu, edelleen joka puolella harmaata ja likaista lunta… Valitsin äkkiä huoltokopin taustaksi. Anteeksi rakas Jyväskylä, en nyt korostanut parhaita puoliasi.

 

Kimonon ostin Kööpenhaminan reissulta hallista, missä kaikki vaatteet olivat -87% alessa (häh, ehkä en vaan tulkinnut tuota tanskankielistä kylttiä oikein…?). Heti kun vedin sen päälle, minulle tuli ”taitelijaolo”. Voisin kuvitella sipsuttavani jossain ateljeessa tämä kimono päällä ja pensselit kädessä! Settiin olisi saanut samaa kuosia olevat housutkin, mutta se nyt oli hippusen liikaa. Huomasin muuten vasta kuvista, että shortsit jäävät kimonon alle, joten sehän näyttää siltä kuin alla ei olisi mitään. No jaa, tyyliseikka eikä vahinko, eikö? ;)

toppi ja shortsit Vero Moda/kimono Moss Copenhagen/

kengät Anna Field/kello Guess/laukku Ois/kaulakorut & korvikset Gemini/takki Desigual

 

Kimonohan on yksi tämän kevään hittejä ja kun sipsuttelin Köpiksessä siinä ihmeellisessä outlet-varastossa tämä päällä esittäen taiteilijaa, oli mieheni ilme vaihteeksi näkemisen arvoinen. Kysyin näytänkö siltä, että olisin liikenteessä aamutakissa ja sain epämääräisen mutinan vastaukseksi. Siinä vaiheessa kun höyrysin koko setistä housuineen päivineen, ei mieheni tainnut enää tietää olenko tosissani vai en.

 

Mikä on oma fiiliksesi kevään hitistä, kimonosta? Aamutakki vai ei?

 

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!