Play it again, Sam – vintageunelmia

Pari päivää Helsingissä heilahti taas niin vauhdilla, etten oikein kerennyt tajutakaan. Upea auringonpaiste helli sekä perjantaina että lauantaina, Espan puisto oli eilen täynnä auringonpalvojia!

 

Perjantaina meitä opettamassa Helsinki Design Schoolissa oli Sami Sykkö, joka vei meidät päivän päätteeksi tutustumaan vintage-kauppaan nimeltään Play it again, Sam. Olen halunnut pitkään käydä tuolla liikkeessä, mutta Helsingin visiitit ovat aina niin lyhyitä ja täynnä ohjelmaa, että se on jäänyt. Olinkin siis innoissani, kun lähdimme tallustamaan kohti Kruununhakaa ja Rauhankatua, vihdoin pääsen paikalle!

 

Mikä ihana paikka perillä odottikaan! Aarteita eri vuosikymmeniltä, asusteita, kenkiä ja jopa pikkutytön mekko turkissomistein. Liikettä olisi voinut tutkia loputtomiin ja jäimmekin sinne hetkeksi kuvailemaan muun ryhmän lähdettyä. 25 hengen opintoryhmämme täytti paikan aika tehokkaasti!

 

Liikkeen omistaja Arja Könönen oli ihastuttava ja tyylikäs nainen, joka esitteli meille muotia eri vuosikymmeniltä ja puki jopa yhden opiskelijakollegani korsettiin ja toisen 1940-luvun rouvaksi. Oli mielenkiintoista kuunnella, mistä tunnistaa minkäkin vuosikymmenen vaatteen, kuinka maailmantalous on aina vaikuttanut muotiin ja nähdä miten loistavia alusasut olivat entisaikaan. Arja on rautainen muotialan ammattilainen ja liikkeestä saa niin ostaa kuin vuokrata vaatteita sekä asusteita, jos on esimerkiksi teemajuhlat tiedossa.

 

Liikkeessä oli kuvailemassa toinenkin bloggari, ihastuttava Misorella.

 

Antaa kuvien puhua puolestaan liikkeen upeasta tunnelmasta. Minun on pakko mainita erikseen myös sovituskopista, joka oli kuin henkäys Hollywoodista. Upea yksityiskohta, tuolla jokainen tuntee itsensä kuningattareksi! Yllä olevassa kuvassa on myös toinen huokailujen kohteena ollut sydämenmurskaaja, viiden kuukauden ikäinen Evita-pentu, joka rojahti uuvahtaneena lattialle ryhmämme poistuessa. Oli paljon uusia jalkoja haisteltavana!

 

 

 

Arjaa olisi mielellään kuunnellut pidempäänkin, niin paljon hänellä oli muodista annettavanaan, mutta aika oli rajallinen. Ihanaa, että vihdoin pääsin tähän liikkeeseen sekä sen omistajaan tutustumaan, eli kiitos Arja ja kiitos Sami, kun veit meidät paikalle! Tästä liikkeestä todella inspiroituu, jos tykkää muodin maailmasta.

 

Play it again, Sam
Rauhankatu 2, Helsinki
Avoinna ma-pe 10.30–18 ja la 11–15

 

Onko liike itsellesi tuttu? Toivottavasti postaus ei tökkinyt liikaa kuvamäärän takia, yksityiskohdat olivat niin valloittavia, etten halunnut pienentää niitä kuvakollaasiin!

 

Inspiroivaa sunnuntain jatkoa!