Savuava blenderi ja muita komelluksia – aloittelijan smoothiet

Minä olen kärsinyt viime aikoina aika kovasta stressistä sekä huonoista unista. Lisäksi imetys, hormonimuutokset yms. parin vuoden sisään mahtuneet muutokset ovat tehneet sen, että hiuksia on katkeillut viime aikoina valtavasti. Olen kuukauden ajan syönyt Priorin-valmistetta ja jatkan nyt Puhdas+ valmisteella, joka sisältää kollageenia, biotiinia sekä sinkkiä ja vaikuttaa niin hiusten kuin ihon hyvinvointiin. B-vitamiinia syön jatkuvasti purkista sen vuoksi, että ruokavalio on kasvispainotteinen.

Tässä smoothiessa oli appelsiinia, banaania, mangoa ja mustikkaa.

Sinänsä hassua, etten usein koe jaksamisessani olevan vikaa, jos alla on ok yö. Paahdan tukka putkella jumpassa, enkä ole sairastanut puoleen vuoteen (arvatkaa olenko huomenna kipeä kun sanon tämän ääneen….). Mutta silti tuntui, että jotain voisi tehdä.
 

 

Jupistuani blogissa pari viikkoa sitten blenderin tuskaisesta käyttämisestä, päätin maanantaina kokeilla sitä smoothien tekoa. Smoothiet ovat olleet viime vuosien hitti ja Internet on täynnä niiden ohjeita, joten minä olen selkeästi vähän myöhään herännyt tähän. Innostuin tästä erityisesti lapsen myötä, kerron kohta miksi. Halusin jakaa smoothiekokemukseni, koska olin niin ehdoton ”en jaksa kaivaa masiinaa esille”-tyyppi. Käänsin kelkkani.
 

Aloitin helposta, eli pakastin kiiviä sekä banaania ja surautin ne mössöksi. Kiiviä siksi, että luin sen monista plussista Susannan blogista ja halusin heti lisätä sitä ruokavalioon. Sellaisenaan se kutittaa kurkkua, mutta ei smoothiessa! Tämä ohje oli parin viikon takaisessa MeNaisissa, joten idea tuli sieltä. Tosin alun perin tämän nimi oli sorbetti, johon olisi pitänyt lisätä päälle marenkia. 

 

 Smoothien teko lähti hyvin käyntiin. Laitoin johdon seinään huomaamatta, että blenderi oli ”päällä” ja se lähti huutaen surisemaan, onneksi se oli vielä tyhjä. Kiljuin järkytyksestä ja revin johdon seinästä, taapero nauroi ääneen käsi suun edessä ”äiti säikähti”. Heh, niin teki. Uusi yritys onnistui paremmin.
 

Markkinoin juoman taaperolle herkkuna. Hän joi kaksi lasillista vauhdilla. Seuraavana päivänä hän jo pyysi herkkua ja surautin smoothien tuoreesta ananaksesta sekä lehtikaalista, omaan versioon tuli lisäksi tuoretta inkivääriä. Taas meni kaksi lasillista. ”Hyvää heeekkua äiti, lisää”.
 

Tässä vaiheessa tunsin itseni vuosisadan voittajaksi. Jos 2-vuotias lapseni pitää lehtikaalia herkkuna, niin en voi sanoa kuin JEEE! Tähän väliin täytyy kommentoida, että lapsi on yritetty kasvattaa mahdollisimman pitkälti ilman sokeria; meille ei osteta maustettuja jugurtteja, ei sokerimuroja ja mehu kuuluu erityistilanteisiin. Tietysti on poikkeukset kuten synttärijuhlat (tai pääsiäinen, buah!). Siksi olinkin onnellinen, että taapero piti lehtikaalia herkkuna. Asiasta kukkapurkkiin, luin muuten Aamulehdestä viime viikolla kirja-arvostelun kirjasta Sokerimyrkytys. Kirjassa kerrotaan, että lapsi syö yksillä synttäreillä keskimäärin 28 palaa sokeria. HUH!
 

Kolmantena päivänä smoothie syntyi mantelimaidosta, Puhdistamon smoothiejauheesta, mansikoista ja mustikoista. Heekkua.

 

 

Kovin kauniisti blenderi ei ole esillä, mutta sen putsaaminen ei ole ollenkaan haastavaa (tiedä mitä sitten muistelin). Minusta tuntuu, että muutamien päivien jälkeen olen saanut vielä entistä enemmän energiaa, kun en syö välipalana esim. leipäpalaa. Taapero saa salaattinsa juotavana ja satsista olemme säästäneet isille annoksen, kun hän palaa töistä. Juuri kun innostukseni oli huipussaan, laitoin blenderiin pääsiäisenä ehkä vähän liian jäisiä kiivejä ja banaaninpaloja ja masiina teki kovasti töitä. Lopputuloksena se savusi ja kynnys jatkaa sen käyttöä oli aika suuri. Mies väitti ettei se hajonnut, mutta itseäni hirvittää se epämääräinen tuoksu, mikä laitteesta lähtee. Nyt ymmärrän, miksi on olemassa superkalliita satojen eurojen blendereitä hurjine hevosvoimineen. Tosin sain myös kuulla, ettei sitä saa ränkyttää päälle ja pois, eli ehkä vika oli minussa.

 

 

Olen siis erittäin tyytyväinen tästä kokeilusta, nyt vaan tarvitsisi pitää innostusta yllä (ja ehkä hommata uusi masiina)! Kohta ollaan täynnä puhtia koko perhe! Heittäkää jotain ”helppoja” ohjeita kehiin, mikä on suosikkisi? Helpolla tarkoitan sellaista, mihin ei tarvitse tyhjentää luontaistuotekauppaa erilaisista jauheista, jos ymmärrätte mitä tarkoitan? :)

Pirtsakkaa torstaita kaikki!