Pure Bite – puhdasta ruokaa

Tampereen ravintolatarjontaan saatiin viime keväänä uutuus nimeltään Pure Bite, joka mainostaa tarjoilevansa puhdasta ruokaa. Luin silloin tuosta Koskikeskusta vastapäätä sijaitsevasta uutuudesta ja halusin sen mennä testaamaan. Unohtui ja unohtui aina vaan. Kunnes kuljin viime viikolla Hatanpään valtatietä pitkin ja näin mainoksen heidän brunssistaan. Sinne, nyt me testaamme vihdoin tämän!

Tämä kuivattu chili potki tosissaan, ihanaa!

 

 

 PureBite saa itseltäni täydet pisteet heti alkuun siitä, että he käyttävät lähiruokaa. Lihat tulevat Kauppahallin Laatulihalta, kalat Nygreniltä, kahvi on Mokkamestareiden ja juustot Ahlmannin. Kuten omistaja Markus sanoi, he käyttävät mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa. Toinen piste siitä, että edes leivonnaisiin ei käytetä vehnäjauhoja tai valkoista sokeria. Kolmas piste siitä, että kasvissyöjällekin riittää täällä vaihtoehtoja! Puhdasta lähiruokaa aasialaisella säväyksellä, tästä innostui kasvisruokaa suosiva entinen Thaimaan asukki välittömästi.

 

PureBiten brunssi ei ole ihan tavallisin, sillä itse miellän brunssi-sanan alle kananmunat, pekonit ja muut runsaaseen aamupalaan kuuluvat jutut. PureBitessa sen sijaan sai kokonaisen kolmen ruokalajin setin brunssiin ja lähdimme suunnilleen pyörien ulos ovesta, niin täynnä olimme.

 

Brunssiin, joka kustansi yhteensä 23 euroa, sai valita seuraavista vaihtoehdoista mieleisensä setin:

Alkuun pikkupurtavia (2xkesärulla/ saaristolaissushi/ juustolautanen/ 3xkatutikku)

Pääruuaksi haluamasi Thai-wok tai kylmä salaatti

Jälkkäriksi valitsemasi makea (päivän leivos/ talon jäätelö+sticky rice/ smoothie)

Brunssi sisältää myös kahvin tai teen, hedelmiä sekä leipäpöydän

 

Minä valitsin kylmäsavulohikevätrullat, pääruuaksi pad thain sekä jälkkäriksi smoothien. Mies valitsi kasvisversion saaristolaissushista (kasviksen koska jaoimme annokset puoliksi), phad khi mao-wokin hotimpana (huh, tuli hiki kun maistoin!) sekä päivän leivoksen, joka oli suklaakakku. Kylmät salaatit kuulostivat myös mielettömän hyviltä, mutta koska rakastin Thaimaassa pad thaita eikä sitä täällä usein tule syötyä, oli se ehdoton valintani. Lisäksi brunssilla myydään viikolla avatut viinit puoleen hintaan ja maistamani argentiinalainen viini oli sekin erittäin hyvä.
 

 

Alkuruuat olivat suussa sulavia. Makea saaristolaisleipä yhdistettynä wasabi-tuorejuustotahnaan oli mielettömän hyvää ja kevätrullat ihanan rapsakoita. Sitten päästiin wokkeihin, vähän jännitti, niin suosikki tuo pad thai oli. Ei tämäkään pettänyt, erittäin hyvää ja valtava annos. Olin jo vähän huolissani kuinka selviän jälkkäristä wokin jälkeen ja oikeastaan ihan syystä, smoothien koko oli mallia iso! Mutta koska sekin oli sokeriton sisältäen vain luonnonjugurttia ja marjaa, annoin taaperon auttaa minua sen tuhoamisessa hyvillä mielin. Suklaakakussa oli ihana häivähdys kookosta ja talo tarjosi meille vielä maistiaisen itse tehdystä kookosjätskistä. Minä, joka en kauheasti välitä jäätelöstä tykkäsin tästäkin, ihanan raikas ja kepeän makuinen jätski, ei ollenkaan ”tunkkainen”.

 

Brunssia tarjoillaan sunnuntaina klo 13-18 ja koska päiväuniaika osuu juuri tuohon, saavuimme ravintolaan kohtuullisen myöhään. Olimmekin loppuajan ainoita asiakkaita ja Markus ehti hyvin vastata kysmyksiimme ruuasta. Saimme erittäin ystävällistä palvelua ja hyvää ruokaa, joten minulle ei jäänyt kuin hyvää sanottavaa tästä paikasta. Jos jotain negatiivista kaivamalla kaivaisin, se olisi pöydässä olevien brunssikylttien ulkonäkö. Pad thain kanssa olisin lisäksi kaivannut sitruunan sijaan limeä. Mutta tämä nyt on aika hakemalla haettu, ettei menisi ihan ylistykseksi! :D Ehdottomasti suuntaamme testaamaan myös salaatteja ja muita wokkeja. Markus suositteli myös hot pot-buffetia, joka pitää tilata päivää etukäteen. Laitoimme tuonkin vinkin korvan taakse!

 

Oletko itse testannut kyseistä paikkaa? Kuinka tärkeää sinulle on, että ravintola käyttää lähituotteita?