The Liebster Award

Sain ihastuttavalta Take a Breath-blogin Susannalta haasteen. Käykää kurkkaamassa Susannan uudehko blogi, itse tykkään hänen kauniista kuvistaan sekä blogin tunnelmasta! Kiitos haasteesta, minä tykkään niistä kovasti ja olen aina otettu, kun joku heittää pallon tänne. Unohduin aika pitkäksi aikaa haasteen myötä tutkimaan vanhoja valokuviakin, kivoja muistoja!

Haasteen tarkoituksena on saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja haastaa mukaan alle tuhannen lukijan blogeja. Se keneltä haasteen saat, on keksinyt itse 11 kysymystä ja vastaavasti sinä keksit 11 kysymystä niille joille haasteen laitat eteenpäin.

Susanna oli keksinyt mielestäni mielenkiintoisia ja hyviä kysymyksiä, tässäpä vastaukset!

1. Miten usein bloggaat ja paljonko kulutat aikaasi blogin parissa työskentelyyn?

Voi kauhea, aika paljon, jos lasketaan kaikki siihen liittyvä. Kuvien otto, siirtäminen koneelle, käsittely, tekstin kirjoitus yms. Joskus asukuvat napataan parissa minuutissa ja teen asupostauksen vartissa, joskus väännän yhtä juttua useamman päivän. Yleensä mitä enemmän vaivaa näen, sitä vähemmän tulee kommentteja, oikeasti! :D Bloggaan joka/joka toinen päivä, sanoisin että keskiarvoksi tulee 2h/päivä.

Päikkäriaikaan ehtii niin blogata kuin lukea lehtiäkin.


 2. Pidätkö blogissa tärkeämpänä tekstin sisältöä vai laadukkaita kuvia vai ovatko ne mielestäsi yhtä tärkeitä?

Monesti itse selailen kuvat postauksista, enkä ehdi lukemaan pitkiä tekstejä. Eli kuvat ovat hyvin tärkeitä. Toisaalta toivon, että teksteissä bloggaaja antaa jotain itsestään, niin ettei blogi jää silotelluksi pinnaksi ja kauniiksi kuviksi. Ja kyllä tekstin täytyy olla myös sujuvaa, jotta jään lukijaksi. Sanoisin siis, että aika käsi kädessä kulkevat.

Singing in the rain….!


 3. Mikä on lempikorusi ja liittyykö siihen jokin tarina/muisto?

Kaleva Korun Kukkaketo-sarjan kaulakoru sekä korvikset. Sain ne mieheltä huomenlahjaksi 10 vuotta sitten. Olin ihastellut sarjaa mainoksissa ja hän yllätti minut kesällä 2005 ostamalla sinisen version kaulakorusta. Menin sitten sanomaan jotain ”valkoinen olisi helpompi yhdistellä vaatteisiin” ja hän sitten osti valkoisen setin huomenlahjaksi. Aika kiittämätön nainen voisin sanoa, kun tämän jälkikäteen kertoo. Noloa! Mutta valkoinen setti on ollut kovassa käytössä.

Kukkaketo-setti lentokoneessa matkalla Phuketista Kuala Lumpuriin

 vuonna 2009 sekä viime kuussa kuvattuna Helsingissä.


 4. Mikä on kesän lempiherkkusi?

Olen aiheuttanut ihmetystä sillä, etten välitä jäätelöstä. Voin minä joskus harvoin jätskin syödä, mutta lähtökohtaisesti se vihloo hampaita, on niin äklöä että tulee paha olo, maut ovat tylsiä jne. Joten vastaan, että kesän lemppariherkku ovat kotimaiset kasvikset ja marjat. Vadelmat, porkkanat, perunat, herneet, omput, kaikki on niin tuoretta ja hyvää!

Kyllä mansikatkin ovat aikamoista herkkua. Tässä naapurin rouvan taidonnäyte brita-kakusta viime kesältä.


 5. Voiko onnea ostaa mielestäsi rahalla? Luuletko että olisit onnellisempi jos voittaisit lotossa?

Kyllä onnen pitäisi jostain muusta kuin rahasta kummuta, mutta toisaalta lottovoitto antaisi tiettyjä vapauksia. Rahkeita perustaa yritys ilman hirveitä riskejä, toteuttaa matkustushaaveita jne. Mutta tuntuisiko se enää miltään, jos kaikkea voisi tehdä mistä on haaveillut? Vaikea sanoa.

Reissaaminen on niin ihanaa. Tämä on ajalta kun kotimme oli Thaimaassa. Tällä rannalla kuvataan muuten parhaillaan Martina & hengenpelastajat-sarjaa.


 6. Nimeä kolme parasta ja kolme huonointa luonteenpiirrettäsi?

Ai kamala! Kysyin mieheltä, joka nimesi yhdeksi ahkeruuden ja tunnollisuuden. Jatkan listaa sanomalla että heittäytymiskyky ja empaattisuus menevät myös hyviin. Huonot, voi kauhea, niitä piisaa. Top 3 olisi varmaankin äkkipikaisuus, ailahtelevaisuus sekä draamailu, teen kärpäsestä härkäsen vähän liian helposti. Mies ei uskaltanut kommentoida, mutta ei kieltänyt ailahtelevaisuutta. ;)

Hmm. Ai ailahtelevainen? Siis nainen? :D


 7. Pidätkö ravinnossasi tärkeämpänä ruoan makua vai terveellisyyttä?

Hmm. Kyllä mietin terveellisyyttä siinä mielessä, etten juuri käy esim. pizzalla tai hampurilaisella, syön paljon kasviksia ja salaatteja jne. Toisaalta syön usein ulkona, syön paljon leipää ja suklaata eli ei sitä terveellisyyttäkään aina tule mietittyä. Mitään voissa paistettuja tai kermaan tehtyjä juttuja meillä ei näy, mutta ei meillä näy myöskään mitään chiansiemeniä, spirulinoja tai muita superfoodeja. Sanotaanko, että ruoka on minulle enemmänkin polttoaine, mutta toisaalta käyn kyllä mielelläni ulkona syömässä ihan sen tapahtuman vuoksi. Valitsen aina kalaa tai salaattia. Oikeasti haluaisin alkaa tekemään trendikkäitä supersmoothieita, mutta. Blenderi vie kamalasti tilaa pöydällä, eikä kukaan jaksa sitä pestä. Joten sitä ei ole käytetty pariin vuoteen. Auttakaa, miten te jaksatte pestä blenderin joka smoothien jälkeen ja mihin ne mahtuvat, kun keittiön tasolla on jo kahvinkeittimet, teenkeittimet yms.? Onko tähän joku kikka kolmonen?

Ihania ruokakokemuksia Koh Samuilla sekä Koh Taolla rantaravintoloissa. Intialaista Thaimaassa? Oli muuten hyvää!


 8. Kuinka monta vuotta elämästäsi olet käyttänyt opiskeluun?

MONTA. Peruskoulu, lukio, yliopisto, vuosi avoimessa yliopistossa, nyt syksystä asti kestäneet muotitoimittajaopinnot… Sain pikaisesti laskettuna kasaan 19 vuotta. Tästä tulikin mieleeni, että Vauva.fin keskustelupalstalla (joo, tunnustan, pakkohan siellä on välillä käydä viihtymässä) kyseltiin kerran korkeakoulutettujen naisten pitämien blogien perään. En oikein tajunnut miksi. Jos ihminen kirjoittaa esimerkiksi muodista, mihin se koulutus vaikuttaa? Mietin silloin, että kuinka moni lukijani edes tietää minun olevan korkeakoulutettu maisterinainen? Tiesittekö?

Opiskelijaelämä ja haalaribileet olivat erottamaton kombo.

 9. Mitä pidät tärkeimpinä ominaisuuksina valitessasi kosmetiikkaa? Onko se laatu, eettinen valmistustapa, hinta, tuotteen merkki tai jokin muu?

Minä olen merkkiuskollinen. Kun löytyy joku hyvä tuote, en siitä luovu ja menen paniikkiin, kun tuote lopetetaan. Lumenen meikkipuuteria olen käyttänyt vuodesta 1996, Tigin Superstar-nestettä varmaan 10 vuotta jne.


 10. Luetko mieluummin kirjoja vai katsotko tv:tä?

Aiemmin olisin varmasti valinnut kirjat, mutta nyt tuntuu että kun lapsen saa nukkumaan, kirjaa ehtii lukea 10 sivua eikä siinä pääse ikinä eteenpäin ja valitsemmekin usein katsovamme jakson Netflixistä. Ala-asteella olin kirjastossa lähes päivittäin ja luin aivan valtavan paljon. Kun lapsi oli vielä vauva, hän saattoi nukkua 3-4 tuntia päikkäreitä putkeen ja luin sillä aikaa kirjan kannesta kanteen. Se on nautinto.


 11. Mikä vuodenaika on sinulle mieluisin?

Ennen olisin vastannut talvi, mutta kun talvet ovat menneet ihan mahdottomiksi ja lapsen myötä olen tympääntynyt pukemiseen, taidan vastata sen kesän. Myös syksy, pimenevät illat, kynttilät, teemuki ja peitto sekä ulkona kattoon ropiseva vesisade ovat ihania! Kevät ei kuulu suosikkeihin, mutta on rikkaus, että meillä on selkeät vuodenajat Suomessa.

Kaunis juhannusyö ja koira, joka oli edellisessä elämässään ehkä saukko, niin paljon se rakasti uimista.

Tuli ihan hiki vastatessa, olipa haastavia kysymyksiä! Saas nähdä mitä tuumaatte minun kysymyksistäni. Haastan mukaan seuraavat blogit (haastoin 11 blogia, vaikkei sellaista ”sääntöä” tässä ollutkaan):

1. Misorella

2. Minäkö keski-ikäinen

3. Lady of the mess

4. Outi’s life

5. XL Cheap&Chic

6. Muotia, matkoja, kauneutta ja käsitöitä

7. Peace & Style

8. Stella hearts life

9. The L for Love

10. XL Elämää

11. Mun korkeissa koroissa

Kaikki ovat lukulistallani. Ja kysymykset teille arvon naiset:

1. Mistä sait idean perustaa blogin?

2. Entä mistä sen nimi kumpuaa?

3. Mitä seuraat televisiosta?

4. Mikä on lempilehtesi, oletko tilaaja?

5. Tennarit vai korkkarit?

6. Mihin aikaan palaisit, jos saisit elää viikon elämästäsi uudestaan?

7. Pelottavin kokemuksesi?

8. Mieleenpainuvin kommentti blogiisi?

9. Suomen kivoin kaupunki?

10. Joulu vai juhannus?

11. Kuuluuko ensi kesääsi/yleensä festarireissu?

Olkaapa hyvät, odotan vastauksianne! Rentouttavaa palmusunnuntaita kaikille!