Snapshots @Copenhagen

 

Viimeinen kuvapläjäys Köpiksestä! Selvisi, että ne eiliset pienet söpöiset talot ovat alun perin laivaston taloja ja niiden väri tunnettu Tanskassa Nyboder yellowna. Oh! Niillähän oli ihan tarina!

 

Kuinka turistilta sitä voikaan tuntua, kun ajelee riksalla Disney Storen kassi kyydissä (minulla on tähän tekoon hyvä selitys, mutta jätetään toiseen kertaan). Vaikka reissusta ei ole kahtakaan viikkoa, näihin on jo ihan toisenlainen fiilis palata. Tuntuu kuin tuosta olisi paljon kauemmin. Katselimme joutsenia, olimme kanavaristeilyllä, nautimme kevätauringosta, hiljennyimme hetken Marmorikirkossa. Rakensimme omat legotukot Lego Storessa, kiipesimme Rundetårniin, kuuntelimme livemusaa keikalla ja tutkimme pieniä kivoja kauppoja. Kaikki oli kivaa sekä uutta ja naurua riitti.

 

Näitä kuvia katsellessa mietin, kuinka tärkeää on välillä olla pari päivää kaksin. Meillä ei ole ollut lähiaikoina ihan helppoa (ehkä joskus avaan tätä enemmän), mutta kuvia katsoessa muistin taas, miksi olemme olleet 14 vuotta yhdessä. Muistin, kuinka tuo matka- sekä elämänkumppani istui painekammion takana huolestunut ilme kasvoillaan kun sairastuin sukeltajantautiin tai katsoi kanssani viikon Simpsoneita sairaalassa ollessani denguekuumeessa. Seisoi yöllä vieressä kun opettelin imettämistä ja kantoi rahkapurkkeja, kun valitin että on koko ajan nälkä. Kuinka hän eilen heräsi taaperon kanssa kuudelta ja herätti minut kaksi tuntia myöhemmin valmiin puuron ja haudutetun teen äärelle. Kuinka hän piti kädestäni kiinni 10 vuotta sitten, katsoi silmiini ja sanoi painokkaalla äänellä tahdon. Miksi minä unohdan väsyneenä ja paineen alla kaiken sen hyvän? Voin kuulkaa tunnustaa, etten ole ollut kovin kummoinen vaimo koettelemusten ja väsymyksen keskellä, mutta silti toisella riittää tahtoa, uskoa ja jaksamista keittää minulle aamutee ja varjella untani.

 

Tämä ei nyt liittynyt mitenkään Kööpenhaminaan, tulin vain niin onnelliseksi näistä kuvista ja istuskelin yksin miettimässä. Ihana kaupunki, ihana parin päivän irtiotto. Kiitos joululahjasta, olen edelleen varma että luet nämä kaikki. ;)

 

Ihanaa ja onnellista viikonloppua kaikille.