Sinihamonen Kööpenhaminassa

Terveisiä viileästä Kööpenhaminasta! Päinvastoin kuin olettaisi, etelämmässä oli itse asiassa kylmempi kuin Suomessa tällä hetkellä. Lämpöasteita oli vain pari ja tuuli oli kova, joten pihalla kävely oli ajoittain hyytävää. Perjantaina vielä paistoi, mutta viikonloppuna mentiin aika pilvisessä kelissä. Siitä huolimatta kahdenkeskinen minilomamme oli enemmän kuin onnistunut ja tuli aika oikeaan saumaan (liittyen siihen mitä tapahtuu blogin ulkopuolella). Tykkäsin kaupungista kovasti ja kolmessa päivässä ehtii nähdä paljon! Kuvia purin kamerasta juuri 600 kpl ja koska yöunet jäivät viime yönä pariin hassuun tuntiin, aloitetaan helpolla, eli asukuvilla. Ruokapaikoista ja yleisestäkin fiiliksestä haluan ehdottomasti kirjoittaa, mutta tehdään se myöhemmin, kun olen käynyt kuvia enemmän läpi ja nukkunut edes hitusen paremmin.

 

 

Perjantain asukuvissa riitti vielä aurinkoa! Tämä hame tuli mieleeni, kun pähkäsin mitä otan mukaani ja muistin, että kolme vuotta sitten täsmälleen samaan aikaan olimme Amsterdamissa ja käytin tätä hametta siellä. Kaivoin sen siis esiin ja matkaan! Tykkään hameesta paljon, en vain millään meinaa jaksaa silittää sitä. Kengät ovat muuten tuolta A’damin reissulta hommatut. Yksi hauskimmista reissuista ikinä, missä olimme tyttäremme kummien kanssa.

 

 

Kööpenhaminasta tuli vahvat Amsterdam-fiilikset varsinkin Nyhavnin liepeillä. Joidenkin talojen kohdalla tuntui puolestaan kuin olisin Englannissa ja puistossa tuli mini Central Park-fiilis unohtamatta Tukholma-oloa Kauppahallin liepeillä. Kysyin mieheltäkin, miksi tämä kaupunki muistuttaa minua koko ajan jostain muusta paikasta, hän totesi että ehkä kaikilla suurkaupungeilla on jotain yhteistä. Ehkä. Tai sitten Köpis on vain sekoitus kaikkea.

 

kengät Amsterdamista/hame & toppi Vila/neuletakki Only/

takki Desigual/huivi Becksöndergaard/laukku Gianni Chiarini

/rannekoru Guess/aurinkolasit Rayban

 

Edellisen Kööpenhamina-reissuni tein lähes 30 vuotta sitten, joten voisin sanoa että tämä oli ensikertani tuolla. Harvasta paikasta olen tykännyt ensi hetkestä niin paljon kuin tästä, ehkä se muistutti myös siitä hauskasta maaliskuisesta Hollannin reissusta niin paljon. Tykkään myös kun kaupunki on iso, muttei niin iso kuin NYC tai Lontoo, vaan Köpiksen pystyi ottamaan suunnilleen kävellen haltuun. En muuten muista, milloin asukuvia olisi otettu ilman taaperon viihdytystä, oli peräti ihan outoa vain ottaa kuvia. :D

 

Onko itselläsi kokemuksia Köpiksestä? Entä inspiroiko sininen hame?

Iloista uutta viikkoa!