Tampereen salakapakassa

Tampere on täynnä ravintoloita, joista osan olemassaolon ”unohtaa” välillä. Näistä yksi on Speakeasy, joka on jo pitkään ollut Finlaysonilla, mutta edellisestä vierailustamme tuolla on vierähtänyt vuosia aikaa! Kävin täällä lapsen syntymän jälkeen kerran lounaalla, mutta listalta en ole tilannut iäisyyksiin. Olen aikamoinen salaatinpuputtaja, enkä herkästi valitse ruokapaikaksi tällaista hampurilaisia ja siipiä sisältävää ravintolaa, mutta joskus vaan on pakko käydä kunnon mättöruoalla. Tammikuisena lauantaina suuntasimme siis tänne lounaalle.

 

 

Speakeasy-ravintola löytyy nykyään myös Hervannasta. Finlaysonin paikka mainostaa olevansa Tampereen suurin siipipaikka ja siivet ovatkin varmasti paikan bravuuri. Katossa kiertää juna, joka mainostaa siipiä, on kanta-asiakaspäiviä ja tiistaisin Finlaysonilla ”all you can eat”-siipipäivät kantiksille. Minä kun en ole koskaan voinut sietää tuota etikkaista siipikastiketta, se ei ollut vaihtoehto tilausta tehdessä. Mutta siipien ystävien kannattaa siis testata!

 

 

 

Nimensä mukaisesti paikasta on tehty salakapakka ja sisustus on hauska monine yksityiskohtineen. Tosin vessan ovella vartioinut ”ontto setä” ja pari muuta hauskaa juttua meinasivat olla taaperolle liikaa ja pientä alkoi jännittää. Sisustusta tutkaillessa kannattaakin nostaa katse ylöspäin, sillä monet hauskat yksityiskohdat löytyvät katonrajasta.

 

 

Silloin tällöin on kiva käydä syömässä mahansa täyteen vähän rasvaisemmasta ruoasta. Ruuassa ei ollut valittamista, oma kanaleipäni oli maukas (tosin perunakeko sen vieressä hervoton kooltaan, inhoan jättää ruokaa!). Palveluun saisi vielä panostaa lisää, jouduimme odottamaan pitkään kohtuullisen tyhjässä ravintolassa ennen kuin saimme tilauksen sisään, onneksi ruokien saapumista ei tarvinnut odotella pitkään. Mukava lauantaipäivän visiitti kaiken kaikkiaan!

 

Salakapakassa voi vaikka mystisesti juoda maitoa pillillä…!

 

Löytyykö ruudun takaa siipifaneja? Käykäähän kokeilemassa vaikka viikonloppuna! Iloista viikonloppua kaikille!