Pörhellyslamppu ja puuroiset kuvat

Että siinäpä taas otsikko, olisi toimittajaopiskelijan opettaja ylpeä. ;) Mutta kertoo oleellisen!

 

Sain siis eilen palautetta, että kuvani ovat kännykällä luettaessa puuroisia. Harmitti, sillä panostan kuviin ja niiden laatuun sen verran paljon. Ongelma siis tulee vastaan mobiiliversiossa, mutta ei edes kaikissa niissä! Teen postaukset aina tietokoneella ja otan kuvat aina järkkärillä, joten kuvien tasossa ei ole vikaa, eikä mielestäni tietokoneversiossa. Luen myös paljon kännykällä blogeja, enkä ole tätä ongelmaa huomannut. Mistä siis kiikastaa? Onko se liittymästä kiinni, kännykästä, kuvista…?

 

 

Googlettelin pikaisesti asiaa, meillä valvotaan sen verran, etten ehdi ja jaksa täysillä alkaa tähän nyt paneutumaan. Löysin kuitenkin vinkin, että jos tallentaa kuvat png-muotoon jpg-muodon sijaan, se voisi vaikuttaa asiaan. Joten kokeillaan! Tämän postauksen kuvat ovat siis tallennettu png-muotoon, KERTOKAA ONKO PAREMPI, niin tiedän miten toimia jatkossa! Ja jos muut ovat törmänneet kyseiseen ongelmaan, niin vinkit kehiin millä se saadaan pois päiväjärjestyksestä! :) Itse kuvat ovat vähän räpsyjä, mutta toimivat enemmän testikuvina.

 

 

Ja siihen otsikon ensimmäiseen osaan eli pörhellyslamppuun, joka esiintyy kuvissa. Osa varmaankin muistaa loppuvuoden postauksen, jonka tein käytävän seinään kiinnitetystä Jukka Rintalan seinätarrasta? Tuo käytävä on ollut ilman lamppua siitä asti, kun palasimme kotiin, eli noin 8 kuukautta. Ohohups. Minä olen niitä ihmisiä, joilla on taulut seinässä ja verhot ikkunassa viikko muuton jälkeen, joten tuo lampun puute (ja katossa huutanut reikä) häiritsivät aluksi pahasti. Mutta kaikkeen tottuu! Aina unohtui etsiä siihen sopivaa lamppua. Se ei saanut olla roikkuva katon mataluuden takia, plafondeista en oikein välitä, ja olisi kivaa jos hinta olisi kohtuu edullinen jajaja. Se sitten jäi. 

 

 

 

Kunnes yhtenä lauantai-iltana nappasimme juuri ennen sulkemisaikaa tämän yksilön Prismasta matkaan. Minua viehätti tuo hassu pörhellyslamppu, vaikkei se ihan noudata sisustuksen muuta linjaa, mutta en ole valaisimista muutenkaan niin tarkka. Näin, että mies ei lampusta kauheasti innostunut, mutta veikkaan, että hän on kyllästynyt kuuntelemaan höpötystäni siitä kuinka ”tohonkin pitäisi saada lamppu” ja ajatteli, että mieluummin vähän pöhkö lamppu kuin sen lauseen kuuntelu enää. Heh. Joskus minusta tuntuu, että olen aika rasittava asuinkumppani. :D Pörhellyslamppu siis kotiutui ja vaati hieman askartelua saada se kattoon, sillä katon lisäeristys jätti lampunpaikan vähän liian syvälle. Mutta kuten huomasitte leikkikeittiö-postauksesta, meillä asuu erittäin pätevä Puuha-Pete täällä.

 

 

Siellä se nyt on, pörhellys katossa! Taapero sanoi wau, isi laitto lampun kattoon (siis oikeasti kuinka pitkiä lauseita jo!) ja avusti tehokkaasti kuvien otossa. Jos laitoin oven kiinni, hän kävi sen avaamassa ja kantoi erinäiset lelut mukaan kuvaukseen. Lisäksi hän kysyy nykyään ”mimmone” ja haluaa nähdä kuvaustuloksen. Hassu pieni.

 

Onko pörhellyslamppu itsellesi liikaa? Ja kommentit kehiin kuvaongelmasta, onko sinulle näkynyt täällä puuroisia kuvia, olivatko png-kuvat parempia?