Laskiaissunnuntain aurinkokylpy

Laskiaissunnuntai valkeni Tampereella upean aurinkoisena ja kauniina. Pakkasta oli ulkoiluun himppasen liikaa, -12 astetta, mutta lähdimme urheasti yrittämään. Muutenhan pakkasta vastaan pystyy suojautumaan vaatteilla, mutta nuo pienen posket ovat hyvin herkät paleltumaan ja vaikeat peittää. Vaikka oli kypärämyssy ja pipo, pulkkamäessä viima otti poskiin ja laitoin oman kaulahuivini poskien suojaksi. Kummallista kyllä hän suostui tätä systeemiä käyttämään ja näytti aikamoiselta naparetkeilijältä mennessään. Siellä missä pieni, siellä myös keltainen Ainu-pupu…

 

Kuvat kertovat enemmän kuin sanat. Aurinko paistoi ja lämmitti, mutta silti paleltumisen pelossa ja pienen väsyessä suuntasimme Pyynikin munkkikahvilaan lämmittelemään. Sieltähän saa kiistatta Suomen parhaat munkit, mutta huumaavasta tuoksusta huolimatta tulimme vain teelle. Kunnes bongasin laskiaispullan, täytyihän meidän se laskiaisena ottaa! Jaoimme siis kolmeen pekkaan yhden pullan ja oli kyllä todella hyvä, osaavat munkkien lisäksi tehdä pullatkin!

Pitkästä aikaa piipahdimme myös ylhäällä tornissa, en muista olenko koskaan ollut siellä talviaikaan, joten nyt oli pakko käydä kurkkaamassa maisemat kirkkaalla talvikelillä. Olivathan ne todella kauniit.

 

Ravintolapäivän antimiakin maistelemaan meidän piti suunnata, mutta väsy yllätti pienen. Kyllä tällaisia kevätpäiviä ja perheen yhteisiä ulkoiluja soisi olevan enemmänkin, olisi ollut ihanaa pakata vaikka eväät matkaan, jos pakkasta olisi ollut vähemmän.

 

Ulkoilun siivittämin aurinkoisin mielin siis uuteen viikkoon!

 

Vietitkö itse laskiaista? Iloista uutta viikkoa kaikille!