Opettajattaren kukkamekko

Alkuun pahoittelut Instagram-seuraajilleni siitä, että paukutin eilen urakalla vanhoja matkakuvia. Kun kotiäidin matkakuume ja halu meren äärelle lähtee käsistä, ei auta kun osallistua kaikkiin matka-aiheisiin kisoihin mitä eteen tulee. Järkyttävää oli huomata, että yksi kuva oli 10 vuoden takaa, häämatkasta on kesällä aikaa 10 vuotta. Huih! Tässä siis selitys kuville, yritän vain päästä reissuun. :D

 

 

Sitten asuun. Jostain vaatteista tulee itselleni vahva assosiaatio johonkin paikkaan. Yhtä lailla kun Desigualin takki tarvitsi mielestäni rouheaa graffittitaustaa, tämä mekko toi mieleeni opettajat. Ehkä kuvaamataidon opettajan kukkamekossa tai alakoulun luokanopen. Se vaati päästä kuvattavaksi koulun pihaan. Tykkään kovasti mekon yksinkertaisesta ulkonäöstä, mutta silti tuo kukkakuosi kahdessa kohtaa tuo aika paljon siihen jujua ja kukkakuosi katkeaa kropalle edullisessa kohdassa.

 

Koulun pihalla sitä ajautuu väkisin muistelemaan menneitä, vaikka minä en ole edes Tampereella koulujani käynyt, mutta jotain samaa kaikissa kouluissa on. Erityisen hienoja ovat tällaiset vanhemmat koulut, jotka huokuvat arvokkuutta ja vanhaa aikaa. Voni kuvitella kuinka tuossa samaisella ovella on seisonut opettajatar tiukassa mekossaan tukka nutturalla. Tai rehtori joskus 1900-luvun alussa. Kyllä, tämä kyseinen koulu on yli 100 vuotta vanha! Siksi tämä kuvasarja vaati mielestäni alkuun seepiakuvan, joka vie fiilikset ajassa kauas taaksepäin.

mekko Anna Field/korvikset Retroke/kengät Marco Tozzi/laukku Desigual

 

Olen huomannut, että Helsinki Design Schoolin opintojen myötä olen alkanut ajattelemaan enemmän kuvien järjestystäkin. Ettei kaikki ole otettu samalta puolelta, on istualtaan ja seisaltaan, vasemmalta ja oikealta… Sitä se editorialien analysointi teettää.

 

Meinasin muuten ratketa kuvatessa nauramaan ihan joka kuvassa. Syynä oli tämä pallero, joka halusi kanssani kuviin, virnuili isänsä vieressä ja touhotti menemään. Hieman laajemmalla rajauksella kuvat olisivat siis saattaneet näyttää tältä:

 

Todellinen behind the scenes. Nähtyään nämä kuvat taapero huusi ”sysän pois” (tarkoittaen että sydän pitää ottaa pois naaman päältä) ja kun sanoin etten ota, hän huusi sen olevan jumissa. Voi ei mikä ihana pieni, äiti pilasi hänen kuvansa!

 

Tuleeko teille kukkamekosta opettajar-fiiliksiä?

Iloista tiistaita kaikille!