Länsinaapurissa kylässä

Olen päässyt elämäni aikana matkustelemaan valtavasti ja koska tarinoita olisi Irlannista Singaporeen asti, tuntuu Tukholman risteilystä kirjoittaminen vähän pliisulta. Kiinnostaako se ketään? Toisaalta, se on lapsen kanssa kiva reissu sekä pieni irtiotto arjesta, joten päätin kirjoittaa muutaman sanasen reissustamme.

 

Kävimme usein Tukholman risteilyllä kun olin lapsi ja mieleeni painui Tukholman valtavalta tuntunut lelukauppa Stor&Liten sekä karkkipussien paljous tax freessä. Nyt kun mukana on oma lapsi, sitä kiinnittää huomiota hieman eri asioihin. Viimeksi olimme Silja Symphonylla vuosi sitten helmikuussa hiihtolomien aikaan ja tungos oli järkyttävä. Voinkin lämpimästi suositella tammikuuta ajankohtana risteilylle, Tukholmassakin oli todella kiva keli! Ainoa miinus risteilyissä on, että maissaoloaika on älyttömän lyhyt ja ei siinä hirmuisesti kerta kaikkiaan ehdi.

 

Itse viihtyisin tuon maissaoloajan vaikka kaupoilla pyörien ja niinhän se on monesti mennytkin. Nyt kun olin reissussa taaperon ja vanhempieni kanssa, kaupoilla pyöriminen ei ollut se ykkösprioriteetti. Suuntasimmekin ensimmäisenä Abba Museoon, joka huonoksi onneksemme oli tämän viikon maanantain ja tiistain remontissa! Siirryimme siis kohti keskustaa ja yritimme mennä nauttimaan trendikahvila Green Rabbittiin ja kun pääsimme ovelle… Se oli maanantaisin suljettu. Puoli tuntia sain pyöriä Desigualin alessa, sitten oli shoppailuosio tehty ja suuntasimme Östermalmin kauppahalliin.

Vanhemmilleni tuo kauppahalli oli jo tuttu, itselleni kerta oli ensimmäinen. Upea vanha rakennus täynnä erilaisia herkkuja! Onneksi pääsin täällä käymään, luulen että tykkäsin paikasta paljon enemmän kuin olisin Abba-museosta saanut irti.

 

Me söimme ravintolassa, missä tarjoiltiin tanskalaistyyliin voileipiä, kuten näette, itse leipä ei kyllä ollut pääosassa näissä annoksissa… Oli todella hyvää ja äitini leipä oli todellinen rapujen rakastajan annos!

 

 Kauppahallin plussaksi mainittakoon myös ilmaiset, siistissä kunnossa olleet vessat.

 

Kauppahallin vieressä sijaitsevasta teekaupasta nappasin vielä Bombay Chai-teetä matkaan, ennen kuin aloimme kävellä kohti bussipysäkkiä. Tuli käveltyä pitkät matkat ja nähtyä eri alueita Tukholmasta kuin aiemmin!

 

Mitkä ovat omat tärppisi Tukholmaan? Iloista viikonloppua!