Jouluisia makuja: Piparibrownie

Meillä ei hirveän usein leivota, koska en ymmärrä mitä niille leivonnaisille tehdään. Kun sen yhden palan on syönyt, se piisaa. Ja vieraatkin ovat aina jollain laihdutuskuurilla! :D


Mutta sitten kun leivotaan, niin sehän myös kuvataan. Viime viikonloppuna teimme Me Naisten ohjeella piparibrownieita, joista tulikin todella herkkua. Tuhteja leivonnaisia, joissa oli jouluinen maku mukana.

Meidän versiosta puuttui kahvi, sillä en voi sietää sen makua.

Suklaan sulatus, munien vatkaus ja jauhojen sekoitus. Pähkinät, piparit sekä karpalot piti hienontaa, mies hoiti yleiskoneen virkaa. Sitten vain sekoitetaan ja uuniin!

Itse syön jouluöverit riisipuurosta, rosollista sekä lanttulaatikosta. Juustoista nyt puhumattakaan. Myös luumurahka on ehdoton hitti. Kaikki kakut ja leivonnaiset ovat jouluna ihan eiei, muutaman palan suklaata saattaa jaksaa. Siksi nämä joululeivonnaiset täytyy maistella etukäteen!

Ohje oli helppo ja onhan se yhdessä leipominen kivaa. Muutama juttu jäi mietityttämään. Ohjeessa neuvottiin ottamaan 20 x 30 cm vuoka, mutta juuri tuon kokoisella tuli turhan korkea levy, seuraavalla kerralla valitsisin isomman astian. Mies teki myös ”liian hyvää” työtä pähkinöiden, karpaloiden ja pipareiden kanssa, sillä pipari olisi saanut olla seassa ihan paloina, nyt se vain maistui. Sama pähkinöiden ja karpaloiden kanssa. Kolmannekseen ihmettelin ohjeen ”laita uuni päälle” aloitusta, se olisi ehtinyt lämmetä 10 kertaa sillä aikaa kun teimme kaikkia sekoituksia ja pilkkomisia…

Mutta hyvää tuli ja vieraille maistui! Veljeni teki meille kunnon pitsat, jonka päälle oli ihana vetää kevyt jälkkäri…! :D

Onko kukaan muu kokeillut tätä reseptiä? Oikein ihanaa viikonloppua kaikille, toivottavasti joulustressi ei ole löytänyt teille!