Uudistuneessa Teeleidissä kupposella

Olen valitettavan harvoin ehtinyt viime aikoina Jyväskylään, mikä on harmi, sillä siellä asuu niin paljon rakkaita ihmisiä. Viikonloppuna ehdimme taas kyläilemään Keski-Suomessa ja minun oli ihan pakko päästä rakkaiden ihmisten lisäksi näkemään Teeleidin uudistuneet tilat, joita olin jo facebookista kurkkinut.

 

 

Muistatteko Teeleidin, josta kirjoitin kesällä? Ihastuttava teehuone Jyväskylän Lutakossa, joka on nyt viikon verran toiminut laajentuneissa tiloissa. En ole itse täällä ehtinyt useasti käymään, mutta vanhempani ovat tuoneet minulle täältä säännöllisesti teetä ja vieneet Annelle terveisiä. Hän kertoikin, että koska uudet tilat ovat olleet vasta viikon käytössä, laitellaan paikkoja vielä lisää, mutta hyvältä siellä näytti jo nyt.

 

 

Lauantaina piipahdimme teellä ja tutkimassa uusia tiloja. Herkut jäävät täällä aina testaamatta, koska Jyväskylässä kyläily on muutenkin äidin ja muiden kyläpaikkojen herkkujen äärellä pyörimistä, joten… Mutta teet tilasimme, minä mustikkateetä ja mies hyväksi todettua sitruksista Aamun avausta.

 

 

 

Tykkäsin uusista tiloista paljon, sillä nyt huoneita oli muutama eri, joten kaikkien teenjuojien ei tarvinnut istua niin kylki kyljessä. Uusi tila (jonne siis mennään samalta kuistilta kuin ennenkin, mutta viereisestä ovesta) on kaksikerroksinen, jossa alhaalla on teemyymälä ja ylhäällä kahvilatilat. Tämä mahdollisti myös paremmat näkymät ikkunasta, lauantaina maisema oli lisäksi ihanasti hieman talvinen ja itse olisin voinut tuijotella junia ja autoja teekuppi kädessä loputtomiin.

 

 

Alhaalla olevassa teemyymälässä oli myynnissä Teeleidin omat jouluteemaut kauniilla vanhahtavilla etiketeillä, sekä valmiiksi paketoituja pieniä lahjoja teenystävälle, jotka ovat mainiota pikkujoululahjoja tai joulumuistamisia. Itse ostin matkaani Lutakon Leidi sekoitusta, josta tuli hetkessä aivan lemppari. Ihanaa! Mieheni ihmetteli kun ostin mukaan myös hedelmähauduketta, hän totesi että olipa jännä valinta mustan teen lipittäjälle. Mutta niin kuin olen sanonut, en iltaisin uskalla mustaa teetä juoda, mutta tämä kofeiiniton Honeybush-hauduke sopii iltoihin hyvin. Sen luvattiin myös takaavan hyvät unet ja estävän ihon vanhenemista (!), joten olen ehtinyt lipittää sitä jo useamman pannullisen ja mieskin sitä maisteli. Leppoisan makuinen, aika mieto verrattuna mustaan teehen, mutta erittäin hyvä iltajuoma.

 

 

Käykää siis haistelemassa ja maistelemassa Teeleidissä jos satutte Jyväskylän seudulla pyörimään. Ja maistakaa Lutakon Leidiä, ai nam! Viimeisen kuvan laatu ei ole ihan priima, ei vaan valo riitä ja minä jätin sitten kameran lisäsalaman Keski-Suomeen. Ärrrr…. Että jos joku reissaa tätä väliä, niin sen saa tuoda minulle! :D

 

Teentuoksuista tiistain jatkoa kaikille!

P.S. Kuinka moni huomasi Maj’n postauksen eilen? Onko meidän lauantain asuissa kenties ollut jotain samaa…? :D :D Mikä sattuma ja täysin toisistamme tietämättä!