Roosa takki ja joulunavaus

Jouluhöperö täällä hei! Tiedättekö miten vanhempani nauroivat minulle, kun rahtasin matkalaukullisen joulukoristeita Prahasta kolme vuotta sitten? Myönnetään, lähti vähän lapasesta, mutta useampi joulu Thaimaassa (=ei joulua) ja ensimmäinen kerta joulutoreilla saivat minut vähän hullaantumaan. Wienin ja Bremenin joulutoreilla olin jo paljon rauhallisempi ja tänä vuonna valitsimme Nizzan reissun joulutorin sijaan. Oli miten oli, nyt se aika on täällä, joulufiilistely saa virallisesti alkaa! Piparit, glögit, jouluvalot, joululaulut, joulukalenteri (minkä ostaisi tällä kertaa, Dumlen kalenteri houkuttaisi), riisipuuro, joulukalenteri televisiossa, pääsisinkö joulukonserttiin jaaa… Montaa lahjottavaakaan ei ole, joten en ota niistä mitään stressiä (no otanpa, joskus myöhemmin. Mitä ostaa miehelle 13 vuoden jälkeen? Että sukat ja kalsarit? :D).

Oli miten oli, viime sunnuntaina järjestettiin Tampereella virallinen joulun avaus ja tulevana viikonloppuna aukeaa mm. Tallipihan joulu sekä Koiramäen joulu Särkänniemessä. Oletteko käyneet Koiramäen joulussa? Mietin kannattaako sinne edes yrittää, kun ryysis on varmasti valtava.

 Tammerkoski oli upean tyyni sunnuntaina
 

Koska Hämeenkatu oli jonkin aikaa suljettu joulukulkueen takia, aukesi tilaisuus ottaa kuvia paikassa missä normaalisti ei voi istuskella. Arvatkaa paljonko katseita saa kun istahtaa keskelle Hämeenkatua marraskuussa? Meinasi naurattaa niin itseäni kuin ohikulkijoita. Mutta hauskat kuvat napattiin, missä pääosassa ihana roosa villakangastakki! Ihastelin aikani blogeissa tämän värisiä takkeja ja oma yksilöni oli viimeinen -50% alessa. Jee! Ja hei, tuon huivin ostin lauantaina -90% alesta, eli maksoin 60 euron Desigualin huivista 6 euroa. Seuraavaksi alan leikkaamaan lehdestä kuponkeja. Luin nimittäin juuri, että Amerikassa pariskunta oli saanut auton leikkaamalla loputtomiin niitä kuponkeja…

takki H&M/paita&farkut Object (Vila)/huivi Desigual/pipo Papudesign/kengät Nizzasta

Ryysis oli kova sunnuntaina Keskustorilla, missä sytytettiin joulukuuseen valot, katsottiin tanssivia Miinaa ja Manua, väisteltiin ponia ja hevosta, ihasteltiin lampaita ja silitettiin kaverikoiria. En tiedä olivatko nuo kaverikoirat tarkoitettu lapsille, mutta meinasin unohtua sinne silittelemään ensiksi kultaistanoutajaa ja sitten lapukkaa. Tiedättekö, kun se pää tuntui ihan samalta kuin meidän hauvalla, samoin kuin se karva. Labradorit vain ovat kertakaikkisen ihania.

Taaperon haalari Molo/huivi ja pipo Pomp de Lux

Sokoksella olisi saanut glögiä, mutta emme edes yrittäneet mennä siihen kilometrijonoon taaperon kanssa. Sen sijaan pääsimme koristelemaan pipareita, äiti koristeli ja taapero sai syödä valmiin tuotoksen. Jouluikkunaakaan emme ryysiksen takaa nähneet, mutta kuten Instagram-tiliäni seuraavat tietävät, korjasimme tänään tilanteen (minut muuten löytää sieltä nimellä AMANDAOPTIMISM).

 

Oli hauskaa käydä haistelemassa vähän joulua. Uskon, että meillä vietetään aika ainutlaatuista joulua, sillä taapero saa maistaa ensimmäistä kertaa laatikoita, riisipuuroa ja pipareita. Hän innostuu tontuista ja joululauluista, mutta ei osaa vielä vaatia tai odottaa lahjoja. Saamme ottaa joulusta kaiken kivan irti ilman lahjapaineita, samalla innostuen lapsen ilosta. Ihanaa.

Huomaatteko kuinka mun hössötys alkaa nostaa päätään? Jouluhöperö alkaa päästä fiilikseen, mites te muut?

Entä roosa takki, sopiiko se synkeään marraskuuhun?