Nice food in Nice

Lempparikuukauteni vetelee viimeisiään ja minä olen tylsä enkä innostu yhtään juhlasta nimeltään Halloween, joten palaan pari viikkoa ajassa taaksepäin ja tuon teille makumuistoja Nizzasta. Ranskassa ruoka on suuressa arvossa ja kaikki ranskalaiset perinteet croissanteista juustoihin uppoavat meille, joten ruuan suhteen odotuksemme olivat korkealla. Valitettavasti olimme reissussa vain muutaman päivän, joten ihan kovin montaa juttua emme ehtineet testaamaan, mutta parhaamme yritimme! Tervetuloa mukaan, kuvitelkaa tähän vastapaistetun croissantin tuoksu mikä leijailee leipomosta, se on huumaavan hyvä!

 

Ensimmäisenä iltana saavuimme sen verran myöhään, että kävelimme summamutikassa Vanhan kaupungin ensimmäiseen ravintolaan, joka löytyi kaupungintalon liepeiltä. Vaikka pelkäsimme olevamme täysin turistipaikassa, ei mennyt pieleen, Di Yarin falafellit olivat todella ihania!

Seuraavana päivänä meille vinkattiin, että Le Four a Bois on Ranskan paras leipomo. Maistoimme vain croissantit täällä, mutta sekin riitti vakuuttamaan, voiko leipä olla niin hyvää? Vesi nousi kielelle kun vain mietinkin tuota makua (tähän nyt roppakaupalla sitä tuoksua!).

 

Rantabulevardilla oli ihanaa istahtaa lasilliselle ja toinen ihana istuskelupaikka oli hotellimme kattoterassi. Rakastan wasabia, joten wasabisipsit, mozzarella ja kirsikkatomaatit yhdistettynä ihaniin maisemiin ja hyvään viinin olivat erittäin hyvä kokemus.

 

Parina iltana söimme Vanhassa kaupungissa lähellä rantaa. La Voglian annokset olivat järjettömän suuria, oma artisokkasalaattini oli vielä maltillinen, mutta miehen pastasalaatti oli todellinen vati. Naapuripöydässä tilattiin jälkkäriksi creme brulee ja annos oli kokonainen kakku, siitä olisi helposti syönyt neljäkin ihmistä. Annosten koko oli niin liioiteltu että alkoi ihan harmittamaan, sillä ruokaa meni väkisin roskiin. Sen sijaan hinnasta sitä ei olisi uskonut, creme brulee maksoi muistaakseni 8 euroa.

 

Vanhasta kaupungista löytyi myös erittäin viehättävä ravintola Chez Memere, jonka terassilla söimme kolme ruokalajin lounaan. Annokset olivat isoja ja söin nälissäni silmilläni ja tilasin alkuun, pääruualle ja jälkkäriksi juustoruuan. Huh, alkoi vähän jo tökkiä loppua kohden. Hinta kolmelle isolle annokselle oli 13e, joten ehdottomasti hintansa väärti paikka täynnä hauskoja yksityiskohtia!

 

Pyöräoppaamme suositteli, että saamme ison ja täyttävän brunssin täällä Wazossa 8 eurolla. Sinne taapersimme yksi aamu (löytyy modernin taiteen museon läheltä), mutta paikka oli kiinni ma-ke (oppaan mukaan se on auki joka päivä). Harmitti, mutta minkäs teet, päädyimme sen sijaan syömään Deli Bo-kahvilaan croissantteja sekä upean näköisiä leivoksia, joista tuo suklaaversio oli ehdottomasti parempi.

 

Meille vinkattiin myös Nizzan paras paikka syödä Nizzan salaattia, mutta aika loppui kesken. Ainoa Nizzan salaatin söimmekin Monacossa, hyvää oli sekin ja annos niin iso, että söimme yhden salaatin puoliksi.

 

Kuuluisalla Nizzan kukkatorilla ihastelimme tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kukkia sekä maistoimme paikallista erikoisuutta soccaa, jonka piti olla kuin suolainen lettu. Hmm. Se tarttui kitalakeen, maistui tunkkaiselta ja… Ainoa huono ruokakokemus, emme saaneet koko soccaa syötyä! Päädyimme torin laidalle syömään ranskalaisen aamiaisen, 8 eurolla sai hirmu läjän leipää ja hilloja, teetä ja mehua.

 

 

Vanhasta kaupungista löytyy myös Ranskan toiseksi parhaaksi äänestetty jäätelöpaikka (vai kolmanneksi, apua, unohdin jo!) Fenocchio. Makuja valittavaksi oli loputtomiin, päädyimme ottamaan pallon Mojito-jätskiä ja toisen raparperijätskiä. Raparperi oli todella hyvää, mutta mojito… No, mitäs otimme niin oudon valinnan.

 

 

Kaiken kaikkiaan ruoka Nizzassa oli hyvää ja varsinkin lounaan sai todella edullisesti. En tiedä vaikuttiko hintoihin se, että oli jo lokakuu. Ainoa mistä antaisin miinusta oli palvelu, monessa paikassa istuimme ja istuimme ennen kuin saimme tilattua ja laskua sai odottaa myös pitkään. Oliko vika meissä vai Nizzassa? Mene ja tiedä, mutta ruoka oli hyvää, sitä oli joka puolella ja jo sen takia olisin valmis palaamaan Nizzaan heti!

 

Onko sinulla ruokamuistoja Ranskasta? Iloista alkavaa viikonloppua ja Halloweenia, jos sitä vietät!