Minttuinen rocky road

Perjantaita! Kuulkaa, olen tuntenut itseni oman elämäni supernaiseksi tällä viikolla (siihen Seppälän oman elämänsä supermalli viitaten). Koska kivat asiat sattuvat samalle päivälle, ei auta kuin tehdä vähän ennakkoon. Huomenna vietämme siis synttäreitäni ja itse huitelen päivän Helsingissä Indiedaysin blogitilaisuudessa ja toivon ehtiväni kotiin ennen vieraita. Joten kaikki valmistelut on täytynyt tehdä paloina etukäteen, tarjottavat valikoituvat sen perusteella mitä voi pakastaa ja mikä säilyy jääkaapissa päivän tai kaksi. Kaupassa on pitänyt käydä useamman kerran ja apurini päätti ettei enää suostu istumaan ostokärryissä (kiitos Prisma niistä autokärryistä!!) eikä nuku päikkäreitä. Siinä kun sulatan suklaata, yritän estää sitä jähmettymästä, olen kyynärpäitä myöten suklaassa, taapero pyytää syliin ja yritän viihdyttää häntä samalla aloin miettiä, että sitä pystyy oikeasti aika moneen asiaan yhtä aikaa jos vain haluaa.

 

 

Kaiken lisäksi en edes ole mikään kova leipoja, tykkään tehdä ruokaa ja suolaisia juttuja, mutta jauhopeukaloa minusta ei saa. Olen sitten siinä lapsen kanssa heiluessa tehnyt kakkua ja donitseja ja rocky roadia. Yllättävää. Innostuin jotenkin niin kovasti synttäreistä, sillä en ole hetkeen pitänyt synttäribileitä.

 

 

Rocky roadin ohjetta en ajatellut tänne laittaa, mutta koska Tiia sitä Instan puolella toivoi, tässä se on olkaa hyvät. Vaikka juuri kehuin itseäni rivitolkulla, niin supernainen minäkään en ole, että olisin taaperon viihdytyksen ja suklaisella kädellä pystynyt ottamaan vaihekuvia. Kuvitelkaa sulanut suklaa ja suklaassa oleva taapero ja järkkäri, jossa oli suklaata, vaikken edes ottanut niitä kuvia! :D Otin pohjan herkkuun Kinuskikissan ohjeesta, jota sitten lähdin muuntelemaan.

 

Minttuinen rocky road:

 

200g tummaa suklaata (käytin Marabouta)

200g minttusuklaata (käytin Marabouta)

n. 30g voita

minivaahtokarkkeja

Muro-keksejä

Carneval Prinsessa-piparkakkuja (Fazer)

 

Sulata suklaat ja voi. Sekoita sula suklaa ja sulatettu voi.  Kaada seosta uunivuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla (itse käytin suorakaiteen muotoista Teema-vuokaa). Päälle murennettuja keksejä sekä vaahtokarkkeja. Toinen kerros suklaata päälle ja keksit sekä vaahtokarkit päälle (laitoin päälle vain Prinsessa-keksejä). Koko höskä jääkaappiin jähmettymään ja muutaman tunnin kuluttua herkun voi leikellä paloiksi. Simple as that!

 

Mies tykkäsi kovasti ja itsekin pidin tuosta, kuinka voimakkaasti minttu sekä pipari maistuivat suklaan seasta.

 

 

 

Ehkä tässä on viikonloppuherkku? Oikein ihanaa viikonloppua, törmäillään Helsingissä huomenna ainakin joidenkin kanssa?