Ristiin rastiin Rivieraa

Terveisiä Nizzasta ja Ranskan Rivieralta! Olimme miehen kanssa muutaman päivän kahdenkeskisellä lomalla ja tykkäsimme paikasta kovasti. Huolimatta siitä, että olimme paikan päällä vain muutaman päivän kertyi kuvia taas 1000 kappaletta, eli karsitaan niistä sitten muutamia tänne, helppo homma! Ja kuvien ottamista vielä rajoitti mm. maanantaina pauhannut vesisade, jota piileskelimme ostoskeskuksessa ja kamera pysyi laukussa.

Sunnuntaina keli oli kuitenkin mitä mainioin, pilvinen mutta lämmin. Olimme varanneet pyöräilykierroksen heti aamuksi ja yllätyimme, että olimmekin opastetun kierroksen ainoat osallistujat. Tämä oli ehdottomasti plussa, sillä näin saimme päättää milloin pysähdytään ottamaan kuvia ja ehdimme kysellä ja kuulla polkiessa hurjan määrän infoa. Otsikko on ehkä hieman harhaanjohtava, sillä poljimme lähinnä ristiin rastiin Nizzaa, mutta ei se sopinut otsikkoon. ;) Tervetuloa siis Nizzaan pyöräilemään näiden kuvien myötä!

Olimme kävelleet tämän rakennuksen ohi huomaamatta, että koko seinä on maalattu, eli jokainen parvekekin on pelkkää illuusiota!

Paikallinen koulu. Olin tästä vähän kateellinen.

Opas johdatti meitä pitkin vanhaa kaupunkia ja rantabulevardia aina ylös Linnakukkulalle asti. Matkalla meille vinkattiin mm. Ranskan parhaasta leipomosta, Ranskan kolmanneksi parhaaksi äänestetystä jätskipaikasta ja kerrottiin Nizzan historiaa sekä tarinoita patsaista ja rakennuksista. Saimme myös kivoja ruokapaikkavinkkejä, joista valitettavan moni oli maanantaisin ja tiistaisin kiinni, joten vinkkien testaaminen jäi vähäiseksi. Kuulimme myös hotellien tarinoita ja opimme, että Nizza oli ennen vain talvikohde, jossa Coco Chanel aloitti aikanaan rusketusvillityksen.

 

Tässä Nizzan pääaukion paikalla, Place Massenalla, kulki ennen joki, jonka päälle on rakennettu. Pylväiden päällä on upeita patsaita, jotka vaihtavat iltaisin väriä ja teos kuvaakin keskustelua maanosien välillä.

Patsaan reunalla istuessa pamahti tykinkuula ja kuulimme niin tarinan patsaan takana kuin tykinlaukauksenkin alkuperäisen syyn.

 

Kukkulalla oli hautausmaa, jossa oli valtavan upeita yksityiskohtia, olisin voinut kierrellä siellä loputtomiin. Hautapaikka täällä maksaa kuulemma 30 000 eurosta ylöspäin.

Love was in the air…

 

 

Tässä kohtaa saimme kuulla missä on mm. Sean Conneryn tai Elton Johnin kesäasunto.

 

 Kuka on nähnyt leffan Herkullinen elämä? Tunsin itseni niin ranskalaiseksi polkiessani mekko päällä puiden katveessa, vain patonki puuttui kainalosta!

Kevin neuvoi myös ottamaan selfien alhaaltapäin tästä vapaudenpatsaasta, jotta se näyttäisi isommalta. Heh, pitihän mun totta kai testata. Joskus matkaopasaikoina en halunnut näyttää turistilta, mutta nykyään se ei enää haittaa. :D

Kolmeen tuntiin mahtui monen monta maisemaa ja tarinaa ja oppaamme Kevin oli aivan huipputyyppi. Syntyperäisen britin puhetta oli kivaa kuunnella ja hänellä oli omastakin elämästä mielenkiintoisia juttuja kerrottavanaan. Ylhäällä kukkulalla hän tarjoili prinsessa colaa, siinä vaiheessa minua viimeistään hymyilytti. Hän paikkasi meidän molempien pyöristä renkaat matkan varrella ja lupasi, että laukusta löytyy ponchoja sateen varalta ja näyttipä siellä olevan ensiaputarvikkeetkin. Kierros tuntui hyvin organisoidulta kokonaisuudelta!

 

Päädyimme kierroksen jälkeen takaisin näille pienille kujille, jotka ovat aivan ihastuttavia ja lähdimme testaamaan Kevinin suosituksia. Itse suosittelen lämpimästi tätä pyöräkierrosta Nizzan reissua suunnitteleville ja ehdottomasti reissun alkuun, koska tietoa ja vinkkejä tuli loppumatkaa ajatellen paljon. Henkilökohtaisesti olen laiska lukemaan matkavinkkejä kirjasta, mutta paikallista asukasta kuunnellessa tietoa kertyy kivuttomasti pitkin matkaa ja samalla voi kysellä lisää. Matkaa kertyi noin 10 kilometriä, mutta kolmessa tunnissa pysähdellen se ei ollut varsinainen urheilusuoritus. Kukkulallekin olisi saanut taluttaa, mutta arvatkaa talutinko vai halusinko polkea kilpaa mäelle? :D


Juttua riittäisi loputtomiin, mutta jatketaan toisessa postauksessa Nizzan tunnelmissa!