Jos olet menossa Kroatiaan ja Splitiin…

…niin tässäpä sinulle majoitusvinkki!

 

Uuteen paikkaan mennessä majoitus aiheuttaa aina päänvaivaa. Miten tietää mikä on hyvä sijainti, jos löydät jonkun kivan ovat huoneet hirvittävän kalliita, ei ole tilaa kyseiselle päivälle tai ranta on hyvin kaukana. Hotellien etsimiseen saa palamaan valtavasti aikaa reissun suunnittelussa ja joskus se on minusta stressaavaa enemmän kuin kivaa. Heräsimme Splitin majoituksen kanssa niin myöhään, että kaikki kavereiden suosittelemat paikat olivat jo täynnä.

 

 

Ei auttanut kuin alkaa pyörittelemään booking.comia sekä muita varauspalveluita läpi. Totesimme aika pian, että koska porukkamme olisi tarvinnut kolme erillistä hotellihuonetta, taitaa olla parempi etsiä jotain yhteistä majoitusta. Helpommin sanottu kuin tehty. Tiukan googlettelun tuloksena päädyimme varaamaan Znjan beach apartmentin.

 

 

 

Jännityksellä saavuimme majapaikkaan, sillä itse epäilen aina, pitävätkö esim. netissä olevat kuvat paikkansa. Omistajaperhe oli meitä vastaanottamassa ja ystävällisyydellä ei ollut rajoja. He esittelivät huoneiston meille ja näyttivät, että paikalliset viinit ja herkut oli katettu pöytään meitä varten. Kuinka ihanaa oli istua alas lentämisen jälkeen valmiiseen pöytään! Jääkaapissa oli mm. mehua ja vettä ja nurkan takana kauppa, josta sai kaikki tarvittavat ruuat.

 

 

Huoneistossa oli kolme makuuhuonetta, kaksi parveketta, keittiö, kaksi vessaa, joista toisen yhteydessä oli kylpyhuone sekä iso olohuone. Mukavuuksista löytyi kaikki mitä toivoa saattoi astianpesukoneesta pyykinpesukoneeseen ja silityslautaan. Mikään kristallikruunuinen luksusmajoitus tämä ei ollut, mutta täydellisen sopiva meidän tarkoitukseemme ja hintakin jäi edullisemmaksi, kuin kolmen erillisen huoneen vuokraaminen. Asunto oli jaettu niin, että keittiö parvekkeineen oli eri päässä kuin makkarit, joten toiset pystyivät istumaan iltaa parvekkeella, vaikka osa meni jo nukkumaan. Omistajaperhe asui alapuolella, joten heiltä saattoi kysyä aina apua.

 

 

Varsinaisesti toimintaa pyöritti perheen vanhin tytär, jolla oli erittäin hyvä englanninkielen taito. Hän järjesti meille taksikyytejä, heitti minut ja mieheni keskustaan illan viettoon, järjesti meille Krkan reissun ja kysyi aluksi, milloin haluamme barbequen? Kun katsoimme häntä kysyvästi, hän kertoi, että he järjestävät jokaiselle majoittujalla bbq-illan ja hänen isänsä grillaa heidän puutarhassaan. Aivan mahtavaa!

 

 

Sunnuntai-iltana siis nautimme paikallisten tekemää ruokaa hedelmäpuiden alla ja joimme mm. kotiviiniä ja itse tehtyä limoncelloa. Kerroimme Suomesta ja kuulimme paljon Kroatiasta. Iltaa olisi voinut istua loputtomiin. Sanonpa vaan, että kokemuksena en vaihtaisi tätä missään nimessä viiden tähden hotelliin, niin ihana ilta meillä oli. Ja mitä vieraanvaraisuutta. Lisäksi tuon illan ateria oli paras reissun aikana syömämme, isän grillailujen lisäksi isoäiti oli leiponut meille jälkkäriksi baklavaa.

 

 

Sijainniltaan asunto ei ollut täysin keskustassa, vaan keskustaan tuli matkaa n. 3 kilometriä. Yksi päivä kävelimme rantakatua pitkin sinne, yleensä menimme tilataksilla ja vanhempani testasivat myös paikallisbussin. Ranta oli mäen alla, noin 500 metrin päässä asunnosta. Tosin se oli täysin ja suosituin ranta koko paikassa, valitettavasti totesimme vasta viimeisenä päivänä, että taksilla pääsi äkkiä paljon rauhallisemmalle rannalle.

 

 Perheen koira oli ihana ja lapsirakas
 

Jos olet lähdössä porukalla reissuun ja tarvitset majoitusta Splitissä, lähtee lämpimät suositukset tälle paikalle. Yksi asia jäi meiltä huomaamatta: maksussa ei käynyt luottokortti ja vikana päivänä juostiin sitten käteisautomaatilla useamman ihmisen toimesta. Ottakaa tämä huomioon jos menette kyseiseen majoitukseen! Mutta kirjaimellisesti lämpimät suositukset silti, meistä pidettiin niin hyvää huolta, että muistelen paikkaa ihan liikutuksen vallassa.

 

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! <3