Kaveri vinkkasi minulle nettilehdestä nimeltään Le Cool Tampere, jota heidän firmansa tekee. Minähän sitten välittömästi tilasin tuon uutiskirjeen, jotta saisin tietoa Tampereen tapahtumista. Nettisivuilla kuvataan palvelua seuraavasti:
LE COOL Tampere on viikoittain ilmestyvä maksuton julkaisu, jossa kerromme kaupungin cooleimmista tapahtumista – sellaisista, joihin itsekin haluaisimme osallistua. Valikoimme julkaistavaksi viikon kiinnostavimmat kulttuuririennot ja epätavallisimmat menovinkit. Nostamme esiin parhaat palat esimerkiksi taiteesta, elokuvista, musiikista ja klubitapahtumista. Lisäksi esittelemme tarkoin valittuja baareja, ravintoloita ja muita erityisiä paikkoja sekä tietysti mielenkiintoisia ihmisiä.
Maailmalla tämä nettilehti on jo tuttu juttu ja se perustettiin Barcelonassa vuonna 2003. Itse en ollut kyseiseen palveluun törmännyt, joten koko juttu oli ihan uusi.
Viime viikolla uutislehti suositteli taas uusia juttuja ja mielenkiintoiselta kuulosti Kahvilla-raflan sunnuntaibrunssi, jonka päätimme käydä testaamassa. Lehdessäkin todettiin, että ruoka on sitten aika perustasoa, mutta halusimme silti testata paikan. Tämäkin kahvila oli mennyt aiemmin täysin ohi, joten tulipahan ylipäätään paikka testattua!
Ensimmäinen hämmennystä aiheuttanut seikka brunssissa on aika, jolloin sitä tarjoillaan, sillä sitä voi nauttia sunnuntaisin klo 13-16. Siihen mennessä lapsiperheessä on syöty aamupala ja lounas, käyty jumpassa, leikkipuistossa ja nukuttu päiväunet. Sitten mennään syömään brunssi, jossa tarjolla on pekonia, munia ja mysliä. Hmm. Arvelimme, että paikalla on nuoria syömässä aamiaista venyneen illanvieton jälkeen, mutta mitäpä tuo haittaa, mahtui sinne sekaan lapsiperhekin.
Pääsimme paikalle vasta 15.30, sillä taaperon päikkärit estivät aikaisemman lähdön. Meille sanottiin, että pekonia ja lihapullia ei enää tule lisää ja saamme brunssin kasvisbrunssin hinnalla (13,50e), kun normaalihinta on 15,50e. Sopi erityisesti minulle, sillä punaista lihaa en söisikään.
Tarjolla oli muroja ja myslejä, kuivattuja hedelmiä, kananmunia, juustoa ja kinkkua, leipää, liha- ja kasvispyöryköitä (eineksiä), kurkkua ja tomaattia, salaattiaineita (salaatti, tofu, aurinkokuivattu tomaatti, oliivi, lohi) sekä kahvia, mehua ja teetä. Vohveleita sai paistaa itse mikä oli kiva juttu, niiden kanssa tarjottu hillo sen sijaan oli aika kummallisen makuista.
Antakaa maitoaaaa! Hieman vaativa pikkukoura kurotelee.
Eihän tuo hinta 13,50e ollut kovin paha, mutta ruokakin oli hyvin peruskamaa. Paikkana Kahvilla oli boheemi ja itselleni tuli fiilis, että se on opiskelijoille ja nuorille tarkoitettu paikka, mutta kyllä siellä yksi taaperokin viihtyi. Vohvelit olivat hyviä ja se nosti brunssin yleisfiilistä kovasti, mutta muuten emme kyllä saaneet paikasta kovin kummoisia makuelämyksiä. Palvelu jäi aika pahasti puolitiehen, mikä on vähän sääli.
Sen sijaan Kahvilla kerää isot pisteet ekologisuudesta. Huonekaluja, astioita ja lehtiä on hankittu käytettynä ja saatu lahjoituksena. Lisäksi siellä panostetaan luomu- ja lähiruokaan, lisää voit lukea täältä. Brunssikin lupasi pitää sisällään paljon lähiruoka ja luomutuotteita, mutta päällepäin ei kyllä selvinnyt mitkä niitä olivat. Käynnistä jäi vähän hämmentynyt fiilis, mutta mahat tulivat täyteen ja vieressä on hieno leikkipuisto, missä saimme puuhastella.