Sisustus: saunan lämmössä

Kun ulkona viuhuu viileä tuuli tai tulee väsyneenä ja hikisenä jumpasta kotiin, mikä olisi sen ihanampaa kuin päästä saunaan lämmittelemään. Tuonkin teille ihailtavaksi (heh, voihan olla ettei tämä ole kaikkien makuun, mutta rohkenen silti käyttää tuota sanaa) saunamme. Ajattelin, että nämä remppajutut olisi hauska tuoda ennen ja jälkeen-kuvina, mutta koska sauna on eri paikassa, eri mallinen ja ties mitä, olisi se ollut tässä kohtaa hieman mahdotonta. Joten pääsette katsomaan vain nykytilannetta.

 

 

Rakastan saunatuoksuja!

Vaikka tykkään väreistä, saunan suhteen meillä oli selkeä mustavalkoinen ajatus ilmassa. Suunnittelussa niin saunan paikan, mallin kuin esimerkiksi valaistuksen suhteen meitä avusti Noora Ikkunaplus-liikkeestä.

 

Aika alkutaipaleella päätettiin, ettei saunaa tehdä valmiista elementeistä, vaan ns. pitkästä tavarasta. Tässä asiassa täydet pisteet Messupuulle, missä meille suositeltiin luopumista elementtilauteista. Laudepuuksi valikoitu tervaleppä haavan sijaan, sillä Messupuussa kerrottiin, että haapa imee enemmän saunavahaa ja tuloksesta voi tulla epätasaisempi. Seinäpaneelit tehtiin puolestaan kuusesta niin hinnan kuin pinnan elävyyden vuoksi. Mieheni ja pikkuveljeni sutivat Supia puun pintaan ahkerasti. Pinnat on käsitelty Tikkurilan Supi Saunavahalla, lauteet mustalla ja seinät harmaalla. Kattoon tuli hieman vaaleampi väri, johon sekoitettiin harmaata ja kirkasta vahaa. Valotus ja kuvakulmat hieman hämäävät, sillä sävyt vaihtelevat eri kuvissa.

Messupuulle lähtee kiitokset myös siitä, että lauteiden etulautoihin ajettiin siistit viisteet, sen sijaan että olisimme tilanneet liimapuusta valmistettua etulautaa, joka kuulemma saattaa halkeilla saunan kuumuudessa. Samat viisteet ajettiin myös selkänojiin ja kaiteisiin, jotta muotoilusta saatiin viimeisteltyä. Erittäin hyvää palvelua kyseiseltä firmalta!

 

 

 

 

Kiuasta olikin suhteellisen haastavaa löytää, sillä suojaetäisyydet olivat suuria monen kiukaan kohdalla ja kiukaalle varattu tila ei antanut myöten. Sen vuoksi valinta ei sitten ollut vaikea, piti lähinnä päättää kiukaan ulkokuoren väri.

Lopputulos on mieleinen ja onnistui niin kuin piti. Tykkään myös hirmuisesti siitä, että vaikka meillä saunotaan kohtuullisen tummissa sävyissä ja savusaunamaisessa fiiliksessä, näkee saunasta kylppärin monenkirjavat mosaiikkilaatat. Toisaalta taas jos haluaa enemmän tunnelmaa, voi kylppärin valoja sammutella.

 

Meillä on myös omasta takaa saunatonttu, joka istuu tuolla ikkunassa niin kauan kuin sinne mahtuu. Puput pääsivät poikkeuksellisesti saunaan, kun kuvasimme saunan ollessa pois päältä.

 

Ei muuta kuin löylyä kiukaalle!

 Oletko itse saunaihmisiä? Iskeekö savusaunan henki vai pidätkö enemmän puunvärisestä saunasta?