Random-faktoja: tätä et (ehkä) tiennyt minusta

Janet heitti arvontapostaukseen kommentin, että olisi kivaa kuulla 20 kohdan ”paljastelu”listaus yhtenä postausaiheena. Aihe on hankala, sillä juttujahan piisaa, mutta mitkä faktat ovat mielenkiintoisia lukijoiden mielestä ja toisaalta, mitä haluan paljastaa? Otin kuitenkin haasteen vastaan ja listasin läjän faktoja kehiin, saaden 14 epämääräistä asiaa kirjoitettua, jotka ensimmäisinä tulivat mieleen. Osa saattaa nämä tietää, mutta ehkä tässä on jotain uuttakin. Kuvat ovat ajalta ennen järjestelmäkameraa ja eron kyllä huomaa. Tässäpä tulee olkaa hyvät!

  1. Minulla on ollut elämäni aikana lemmikkeinä 5 marsua, puolikas poni sekä koira. Rakastin marsuja ja loukkaannuin verisesti kommentista ”eikö tuollaisista ole enemmän haittaa kuin hyötyä?”

Viimeisin marsuni, joka poistui seurastamme vuonna 2008.

2. Olen kirjoittanut aina. Lapsena tein parhaan ystäväni kanssa Pikkujyrsijät-lehteä, joka kopioitiin kopiokoneella ja lähetettiin sen neljälle tilaajalle. Siinä oli faktoja eläimistä, kysy ja vastaa-palsta, sarjakuva jaja… Minusta se oli aika hieno tekele. :D

3. Olen sijoittunut ysiluokalla kolmanneksi reportaasikilpailussa, reportaasini julkaistiin Keskisuomalaisessa ja olin asiasta äärimmäisen ylpeä.

 

4. Olen ahtaanpaikankammoinen ja sukeltaminen oli tuosta syystä todella vaikeaa aluksi. Taistelin ja voitin pelkoni, ilman mieheni kärsivällisyyttä en olisi siihen pystynyt. Ahtaanpaikankammo löi erittäin pahana päälle kun sain sukeltajantaudin ja jouduin makaamaan painekammiossa 5 tuntia putkeen.

Sitten kun sukeltaminen alkoi sujua, olin pinnan alla samanlainen kuin kuivallakin maalla. Tanssin, lauloin ja heitin kuperkeikkoja vedessä.

Bunaken, Indonesia.

 

Gili, Indonesia.

5. Minulla on kaksi tatuointia. Haluaisin kolmannen.

 

PhiPhilla oli tukahduttavan kuuma huhtikuun paahteessa.

6. Ensimmäinen iso keikka, jossa olen ollut, oli Green Dayn keikka vuonna 1995. Olin vähän alle 13v ja vaikutuin kokemuksesta suuresti. Halusin värjätä vihreät hiukset Green Dayn takia, mutta äiti ei antanut.

 

7. Minulla on ollut punainen ”poikatukka” kuuden vuoden ajan. Mieheni sanoi, että pistin silmään lukioaikoina tukkani ja Nirvana-paitojeni vuoksi.

 

8. Olen asunut puoli vuotta Englannissa ja kolme talvea (lokakuu-touko/kesäkuu) Thaimaassa.

 

Jouluaattona Thaimaassa.

Turistikauden ulkopuolella Rayan saarella, jonka maisemia voi ihailla tällä hetkellä Martina ja hengenpelastajat-ohjelmassa.

9. Ajoin moottoripyöräkortin 26-vuotiaana. Se oli hurjinta mitä olen tehnyt sukeltamisen ja Sling shot-reissun lisäksi. Sling shot oli teräspallo, jossa istuttiin sisällä ja se ammuttiin taivaalle, vähän kuin benjihyppy ylöspäin. Testasimme tämän mieheni kanssa vuonna 2003 Agia Napassa Kyproksella.

 

Kärpäsiä visiirissä.

10. Olen päivämääräfriikki. Muistan tarkkaan ihmisten nimipäivät, syntymäpäivät, nykyään kavereiden lasten syntymäpäivät jne. Osa kavereistani kysyy minulta milloin kävivät Italiassa jne. En tajua miksi päivämäärät ja vuodet vain jäävät mieleeni.

Eräänä synttäripäivänä halin Australiassa koalaa. Näyttää kivemmalta kuin tuntui, koalalla oli terävät kynnet ja paitakin piti pestä vessassa tämän jälkeen.

11. Tapasin mieheni lukiossa. Aloimme seurustella vasta kuin lukio loppui, mutta katselin aika ajoin häntä ja hänen ruskeita silmiään salaa lukion käytävillä ja ärsyynnyin, kun hän tapasi keikkua tuoleilla tunneilla.

 

12. Olen siivousintoilija vähän liiankin kanssa ja siivoan jonkun nurkan joka päivä.

 

13. Rakastan huvipuistoja, vuoristoratoja ja vesipuistoja. Olemme reissuiltamme etsineet aina mieheni kanssa huvipuistoja. Pariisin reissulla kävimme Eurodisneylandissa (kävin täällä ensi kertaa vuonna 1992 kun se avattiin!), New Yorkissa vuokrasimme auton ja ajoimme Six Flags huvipuistoon (meinasin saada halvauksen, vuoristoradat Amerikassa ovat vähän toista maata…), Rodoksella olimme päivän vesipuistossa, Balin reissulla kulutimme päivän vesipuistoiluun jne. Balin puistossa oli Smash down-liukumäki, eikä tornissa ollut muita kuin me kaksi ja työntekijä. Mieheni käski minun mennä ensiksi alas, koska arvasi etten tule, jos hän menee ekana. Mäki oli järjettömän pelottava ja putosi ns.tyhjyyteen, työntekijä käski laittaa kädet ristiin rinnan päälle ja mennä makaamaan lähtöpaikalle. Menin, laitoin silmät kiinni ja aloin kiljua. Hetken päästä tajusin, etten ole liikkunut mihinkään, avasin silmäni ja näin, kun mieheni ja balilainen työntekijä nauravat kippurassa. Mieheni tökkäsi minut alas mäestä, alhaalla tärisin kauhusta, hirveä mäki! Tsekkaa Smash Down täältä. Yksi parhaita päiviä ikinä!

Mieheni lasku tallentui jonkun muunkin kameraan. Vieläkin tärisyttää kun ajattelen tuota mäkeä.

Sain Minni-korvat Eurodisneylandissa!

14. Olen matkustanut 29 maassa, jos laskin oikein. :)

Tansaniassa 2007.

 

Siinäpä se, oliko tässä mitään järkeä? Ainakin pääsi itse muistelemaan menneitä ja tutkimaan vanhoja valokuvia! Kuka ottaisi haasteesta kopin ja listaisi ainakin 10 faktaa?