Beautiful and crowded Krka national park

Palataanpa ajassa reilu kuukausi taaksepäin ja hypätään takaisin Kroatiaan. Minulle tulee niin haikea olo näistä kuvista, että nämä postaukset ovat jääneet odottamaan parempaa hetkeä.

Lomamme aikana teimme päiväretken Krkan luonnonpuistoon, jonne oli noin tunnin ajomatka Splitistä. Vanhempani ovat käyneet aiemmin Plitvicen kansallispuistossakehuneet tuota paikkaa vuolaasti ja näyttäneet sieltä kauniita kuvia, joten vierailu luonnonpuistossa kiinnosti meitä kaikkia. Vuokra-asuntomme omistajat hommasivat meille auton ja kuskin, jotta mahduimme koko poppoo samaan kyytiin ja ajelimme paikalle heti aamusta. Luonnonpuistoon meidät vei venekyyti ja maisemia katsellessa veneen kyydissä minulle tuli elävästi mieleen lukuisat Phang Ngan retket Thaimaassa, joita oppaana vedin. Maisemassa oli jotain samaa.

Onneksi olimme liikenteessä heti aamusta, sillä porukkaa tuli koko ajan lisää. Perillä odottivat kauniit maisemat ja lähdimme kipuamaan kohti parin kilometrin mittaista kävelyreittiä, vaikka pelkäsin että se olisi rattaiden kanssa mahdoton. Eipä ollut, rattaat piti kantaa sekä alussa että lopussa olevat portaat, muuten matkan pystyi hyvin rullailemaan rattailla, sillä joka puolella kiesi ns. lautapolku. 

Älä vaan pysähdy! En todellakaan tiedä kenen käsi tuossa huitoo, mutta tässä saa käsityksen reitistä. Ignooratkaa käsi.

 

Alussa kärryjä oli helppo kantaa kasassa, lopussa niissä oli nukkuva kyytiläinen, mutta onneksi meillä oli useampi mies matkassa niin minä sain keskittyä kameraan. ;)

Takaa roiskuva vesi oli yllättävän kyyylmäää…! 

Pikkuneiti ihasteli aikansa pauhaavaa vettä ja asettui sitten unille turistien keskelle.

 

Juuri kun tämä kuva oli otettu ja olin hypellyt tuolla vedessä…

…bongasimme tämän. Argh!! Enpä mennyt enää sinne hyppelemään.

 

Millainen päivämme sitten oli? Ehdottomasti paikka on käymisen arvoinen. Maisemat ovat kauniita, mutta kalpenevat kuulemma Plitvicelle. Elokuun alussa ärsyttävin asia paikassa oli koko reitin kulkeminen jonossa. Perillä odotti pari auringonottajaa:

Eli paikkaa vaivasi se mikä Splitiäkin elokuussa, liikaa turisteja. Mutta niin kauan kun ei anna tuon häiritä, kannattaa ehdottomasti paikassa visiteerata ja nauttia maisemista!

Voi haikeus! Onneksi Suomessakin on melkein kesä tällä hetkellä, mitkä syyskelit! :)