Lohturuokaa Cafe Pispalassa

Siitä asti kun kävimme testaamassa Cafe Pispalan brunssin, olen halunnut mennä sinne lounaalle tai päivälliselle. Jotenkin ei vaan ole saanut aikaiseksi lähdettyä, mutta eilisen lääkärireissun jälkeen kurvasimme vihdoin kohti Pispalaa ja Cafe Pispalan päivällistä. Onneksemme saimme auton parkkiin ihan viereen ja juoksimme äkkiä sateessa ihanan intiimin kahvilan lämpöön.

 

Lounas- ja päivällislista on teemoittain vaihtuva ja olen seurannut vesi kielellä facebookista Cafe Pispalan päivityksiä ja ruoka-annoksia. Tämän viikon teemana on lohturuoka, jätämme kesäkauden taaksemme ja otamme syyssateet vastaan, toisten mielestä maailman parasta, toiset (kuten allekirjoittanut) kaipaavat vähän lohtua tilanteeseen. Lempeä musiikki, paikan ihana tunnelma ja juustoiset ruuat olivat siis paikallaan sateisena tiistai-iltana.

Ryntäsimme sisään heti aukeamisaikaan kello 16.30 ja olimme jonkin aikaa ainoat asiakkaat, mikä oli oikeastaan hyvä asia, sillä taapero sai rauhassa mekastaa ja leikkiä. Tilausvaiheessa hänet otettiin ihanasti huomioon kysyen, haluaisimmeko hänelle esimerkiksi kurkkutikkuja ja taapero saikin oman lautasen kurkkua, salaattia ja vesimelonia. Todella kivasti huomioitu.

Taaperon satsista hävisi osa meloneista ennen kuin ehdin kameran kanssa paikalle.

Leikkinurkka oli hitti! Sieltä löytyi kiikarit, jotka tuntuivat

 viihdyttävän enemmän isää kuin tytärtä… :D

 

Odottelunaposteltavaa.

 

Itse päädyin tilaamaan vegeversion eli neljän juuston makaroniannoksen. Mies päätyi puolestaan filippiiniläiseen possuun.

 

Maut olivat annoksissa kohdillaan ja ruoka oli erittäin hyvää. Mies kehui vuolaasti possua ja vertasi sitä viime viikolla Huberissa syömäänsä suussasulavaan possunposkeen. Vaikka itse rakastan juustoa, niin sen verran tuhti setti oma annokseni oli, etten kyennyt syömään sitä kokonaan. En myöskään tajunnut kuinka rasvainen se oikeastaan olikaan ja tunsin vielä kolme tuntia syömisen jälkeen jumpassa pomppiessa, että maha on erittäin täynnä. Mutta hyvää oli! Lisäksi palvelu ja ystävällisyys paikassa on ainutlaatuista ja mielestäni näiden päivällisten hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan (kun brunssipostauksen kommenteissa valiteltiin brunssin hinnakkuutta). Annokset olivat todellakin tuhdin kokoisia!

 

Takaisin siis varmasti menemme, josko seuraavaksi testaamaan sitten se lounas!