Kesän kuumin päivä Porvoossa

En tiedä oliko kyseessä kesän kuumin päivä, mutta 30 astetta mittarissa viuhtoi, kun suuntasimme Porvooseen heinäkuun loppupuolella. Olen käynyt Porvoossa vain ystävän luona vierailulla, joten vanha kaupunki oli täysin tutkimaton kohde meidän perheellemme. Suuntasimme paahteisille kujille tutkimaan, miltä näyttää Porvoo ja erityisesti vanha kaupunki.

Ei tarvinnut kauaa kävellä, kun olimme todenneet vanhan kaupungin aivan valloittavan ihanaksi. Ainoa miinus olivat mukulakivet, joista matkakäytössä olevat Baby Joggerimme eivät meinanneet selvitä. Töks töks ne tökkivät jokaiseen mukulaan ja hiki valui.

Sisulla kohti mukulakiviä päin! Miehen paita on muuten Desigualia. ;)

Hämmennyin ihmismassasta, kellokin oli vasta 11 aamupäivällä.

Piipahtelimme putiikeissa, treffasimme kaveria ja söimme. Helle vie kuulemma ruokahalun? Ei meiltä! Söimme useammassa paikassa, tutkimme paikkoja, kävimme uimassa ja yövyimme Haikon kartanossa. Kuvia tallentui niin paljon, että päätin tehdä erilliset postaukset syömisestä Porvoossa sekä ihan vain fiilistelyjuttuja. Aloitetaan fiilistelystä, jälleen yksi ihana suomalainen kesäkaupunki pääsee esille!

Tätä paikkaa on kovasti kehuttu, me emme käyneet sisäpuolella.

Tuolissa oli kyltti, jossa kehotettiin istumaan. Minähän istahdin. 

Löysin MaruDesignin tähtikorun johon ihastuin. Taas sitä suomalaista työtä! :) 

 

Kävelimme myös ylös mäkeä kirkolle, siellä oli ihania maisemia ja kujia, eli suosittelen lämpimästi tätäkin reittiä!

 

 

Tämä liike oli mielestäni aikanaan Innossa ja Saija Palin kävi ostoksilla täällä yhdessä jaksossa. Tänne oli pakko päästä ja kotiimme liikkeestä pääsi vessaharja. Ihana idea, kun vessaharja on ns. kätketty!

 

Kuumuus teki tehtävänsä ja päädyimme lopulta kaupungin lähistöllä sijaitsevaan Kokonniemen maauimalaan. Suosittelen lämpimästi, paikalla oli hyvät vessat, pukuhuoneet ja lämpimät suihkutkin!

 

Tulipa aikamoinen kuvapläjäys! Porvoo-päivämme oli ihana ja suosittelen sitä lämpimästi päiväretkikohteeksi. Siinä ajassa ehtii jo nähdä kaikenlaista ja joutua monen turistin tuuppimaksi, varmasti syksyllä mahtuu jo paremmin sekaan.

 

Onko Porvoo sinulle tuttu kaupunki?