Tamperelaista käsityötä: Pikku Lilli

Vaikka ostan välillä pienten ihmisten vaatteita myös isoista ketjumyymälöistä, tuen mielelläni suomalaista käsityötä ja olen valmis maksamaan vaatteesta hieman enemmän, jos tiedän sen alkuperän ja tekijän. Ihastuin valtavasti joulukuussa Pikku Lilli-merkkiseen ja Punahilkka-kuosiseen pikkutyttöjen mekkoon nähdessäni sen Tallipihan joulumarkkinoilla. Kun totesin sen olevan suomalaista käsityötä ja lisäksi tamperelaista sellaista, sai mekko lähteä välittömästi mukaamme. Silloin tarjolla olevat koot olivat vähän hassuja, joten nappasin koon 100cm mukaamme ja laitoin laatikkoon alimmaiseksi, käyttihän taaperomme tuohon aikaan vielä koon 74cm vaatteita.

Niin aika hurahti (mihin meni yli puoli vuotta!) ja mekko unohtui, kunnes yhtenä heinäkuisena päivänä sen muistin ja sovitin. Kas, sehän oli ihan sopiva jo nyt, vaikka lapsi on vasta reilun vuoden ikäinen. Ilmeisesti siis lyhyttä mitoitusta. Niin herttaiselta hän näytti Punahilkka-mekossaan, että halusin jakaa kanssanne näitä kuvia ja suomalaisen käsityön ilosanomaa. Aina kun katsoin taaperoa, tuli mieleeni lapsuus ja Punahilkka-sadut. Hellyttävä!

 

Joten on pienen neidin taas aika toimia päivän asu-mallina, näin toimi mekko hiekkalaatikolla ja keinussa!

Kuosi on ihana

 (ja valitettavasti mekko rypyssä, laiska äiti)!

Hups, nyt horjahtaa…!

Mistä tämä pieni on keksinyt nauraa käkättää ja

 peittää suunsa samalla? Ilmeisesti aikuisten esimerkistä?

 

Onko PikkuLilli sinulle merkkinä tuttu? Oletko itse valmis maksamaan suomalaisesta käsityöstä?