Something for tealovers: Teeleidi Jyväskylässä

Niinpä.

Olen varmasti aiemminkin höyrynnyt blogissani teestä. Rakastan teetä, enkä ole eläessäni juonut yhtään kuppia kahvia. Valitettavasti vähän ronkelisti kuitenkin. Tykkään mustasta ja maustetusta mustasta ja ne ovat oikeastaan ainoita mitä kotiini ostan. Ihan hyvää on oolong-tee, valkoinen tee ja vihreäkin saan alas, yrttisekoitukset eivät puolestaan ole minua varten. Kun aikanaan 1990-luvulla kävimme kavereiden kanssa teellä, oli valikoima kahviloissa aika suppea. Teepussi mukiin, joskus ehkä mustaherukalla maustettuna. Nyttemmin useasta paikasta saa haudutettuakin teetä, yleensä tosin vaihtoehdot jäävät yhteen.

Joten asiaan. Innostuin välittömästi, kun äitini kertoi uudesta teepaikasta. Teebaari! Teepaikka? Miksi sanotaan paikkaa josta saa teetä?  Teehuoneeksi? Oli miten oli, Teeleidi Jyväskylän Lutakossa on ihastuttava paikka, josta teenrakastajalle löytyy lähes 70 erilaista vaihtoehtoa valittavaksi!
Kävimme testaamassa paikan viime viikolla ja valinnan vaikeushan siinä iski. Pari erilaista mustaa teetä päätyi maisteluun, joista toista ostin kotiinkin. Lisäksi ostin matkaan oolong-teetä, jotta testailisin välillä jotain muuta kuin mustaa teetä.

Jeee, sinne!

 

Helppo valinta? Me maistoimme Ruusuteetä sekä Aamun avausta, jälkimmäinen oli suosikkimme.

 

Paikka on vastikään avattu ihanaan miljööseen Lutakon Leidiin. Valitettavasti täällä ei ihan shoppailureissulla piipahdeta, mutta matka keskustasta on kuitenkin niin pieni, että toivon teenjuojien löytävän paikan. Teen lisäksi tarjolla oli mm. tuoretta mustikkapiirakkaa, pullia ja keksejä. Omistaja Anne Savela on itse kehittänyt erilaisia teelaatuja, jotka ovat saaneet nimensä Jyväskylän nähtävyyksien mukaan. Oman teensä on saanut mm. Harjun iltasoitto ja Lutakon Leidi-rakennus. Suosittelen maistamaan tai edes haistamaan esim. tervalla maistettua teetä. Wau mikä tuoksu!

 Tässä paikassa aika pysähtyy!

Teensä voi nauttia myös pihalla.

Paljon ihastuttavia yksityiskohtia.

Ja sitten se palvelu. Me olimme tavallisia keskiviikkoillan asiakkaita, mutta saimme niin asiaan perehtynyttä, innostunutta ja ystävällistä palvelua, etten voi tätä kyllin kehua. Teeleidistä saa myös varata esim. työhyvinvointipäivään teen maistelua tai siellä voi järjestää esim. polttariporukalle maisteluelämyksen. Tietoa teestä Anne on kerännyt asuessaan Kiinassa ja on ihanaa asioida paikassa, jossa omistaja on näin innostunut asiasta! Me saimme kaksi höyryävää pannua eteemme ja juttelimme pitkään Annen kanssa. Maistoimme myös suussa sulavaa mustikkapiirakkaa ja mikä parasta, talon puolesta viihdytettiin myös taaperoamme, joka ei malttanut istuskella teetä maistelemassa tai haistelemassa. Mikä hitti maatuskanuket olivatkaan!

Itselleni jäi ihanan rauhallinen olo ja hyvä mieli käynnistä sekä tietysti pari pussia teetä kotiinviemisiksi. Pakko päästä uudestaan ja testata lisää makuja läpi, käykää ihmeessä testaamassa jos käytte Jyväskylässä ja tykkäätte teestä. Kahvia täältä ei saa. :)