Asuntomessujen 2014 aarteita

Eipä ollut tarkoitus mennä ollenkaan asuntomessuille, sillä koko talven rempanneena ja sisustaneena emme juuri kaivanneet enää vinkkejä ja liput tuntuivat suhteettoman kalliilta. Mutta kun kotikulmilla olivat, isovanhemmat hoitivat taaperoa niin että pääsimme asuntomessutreffeille (ei siellä olisi taaperon kanssa kyllä pärjännytkään, sillä ymmärrystä köysien rajaamista kielletyistä alueista ei vielä ole…) niin päädyimme paikalle. Avajaisviikonlopun sunnuntaina alue oli todella väljä ja siellä pääsi hyvin kiertämään, vaikka olimme pelänneet tungosta. Keksimme lähteä vasta iltapäivällä, eli aikaa kiertämiseen jäi kolme tuntia, mutta ehdimme kohtuu tehokkaasti koluta alueen.

Hirveä ruuhka, älkää tönikö! :D

 

Tykkäsin alueesta kovasti. Ehkä tässä on kotikenttäetu, Jyväsjärven maisemat ovat ihanat ja minusta alue on sijanniltaan todella kiva. Asunnoista moni oli sellainen, että olisin voinut muuttaa suoraan sisään, kun yleensä on törmännyt moniin ”apua mikä ratkaisu”-ajatuksiin. Sen sijaan yhtään omaan makuun sopivaa keittiötä en löytänyt. Nykyään keittiöistä tehdään poikkeuksetta kiiltäviä ja vetimettömiä, mikä on taas juuri sitä mistä en pidä. Itse asiassa kun etsimme syksyllä hieman maalaisromanttista keittiötä, se oli todella hankalaa, koska sellainen ei ole muodissa. Toivoin silti näkeväni edes yhden ”ihana”-reaktion aiheuttavan keittiön, mutta näin ei käynyt.

Kuvia tuli räpsittyä valtavasti ja kokosin tähän muutamia esimerkkejä, joukossa myös suosikkejani.

 Kohteessa 3 oli rohkeaa värien käyttöä ja pari Remu Aaltosen sisustamaa huonetta.

Kohteessa 4 oli erittäin viehättävä katto sekä upean rohkeita tapetteja!

Joka bloggarin unelmahuone, vaaterekki, pöytä ja tuoli tietokoneelle? ;)

Näiden Askon tyynyjen seassa bloggaan nytkin, tuli kotoisa olo tästä talosta!

Tämä oli hitti – valkoiset kiuaskivet. Ja asia josta totesin miehelle että voi miksei me tajuttu!

Ihanan tilava pukeutumishuone.

 

Kohteen 13 vaatehuone näytti tilavalta ja kauniilta, mutta todellisuudessa säilytystilaa jäi aika vähän. Toisaalta asunto oli kahden aikuisen, eli riittänee heille. Kiinnitin monessa kohteessa huomiota säilytystilan vähyyteen, itselläni se loppuu aina keskena ja haluaisin todella panostaa siihen jos rakentaisin!

Kohteen 13 vessassa oli ihastuttava valolaatta Solu. Kaunis!

Tätä tapettia suunnittelin meillekin, joten tykkäsin vessasta kovasti. Meille tapetti ei päätynyt, koska tekstit ovat ruotsiksi ja oma ruotsi niin ruosteessa, etten voinut ottaa ruotsinkielisiä juttuja kotiini. Kaikkea sitä voikin ajatella! Onkohan kohteen 17 omistajilla ruotsi hanskassa? :D

 Ainoa keittiö minkä kuvasin, koska tätä lamppua olen myös katsellut meille. Tästä näkee hyvin mikä linja keittiöissä oli, pelkistetty.

Upea yksityiskohta!

Tällaisia saunoja näkyi jonkin verran. Tykkäätkö?

Kohde 15 oli kaksi ”Noppakotia”, eli 75 neliöisiä omakotitaloja. Aivan kuin rivitalosta olisi irroitettu pala ja laitettu omalle tontille. Hauska ja erilainen vaihtoehto ja magea lamppu Noppakoti B:ssa!

Ihana idea!

Kohde nro 22 oli aivan ihana. Upea amme, pinkki sisustus, ihana pukeutumishuone ja ja… Tuo uima-allaskin oli ihana, tosin en tiedä kuinka paljon Suomen oloissa sitä tulisi käytettyä. Lisäksi ihastuin kohteeseen, koska talo oli U-kirjaimen muotoinen ja piha rajatui ihanasti metsään. Talon eri siivissä saisi varmasti oman rauhan!

Alueen reunassa on Maailmanpylväs-niminen kerrostalo. Sen sisällä sai kurkata muutamiin asuntoihin ja ne olivat ihastuttavia!

 Kerrostaloasunnosta löytynyt sängynpääty. Aivan täydellisen ihana!

 

Suurimmat ah oi ja voi-huokaukset aiheutti tämä asunto nimeltään Drama Queen. Kiipesimme portaita kerrostalon 12. kerrokseen ja kyllä kannatti. Maisemat Jyväsjärvelle olivat huikeat ja kaikki sisustuksessa osui omaan makuun. Milla Alftan oli suunnitellut tämän asunnon sisustuksen ja vaikka se oli suunnattu luksuselämään tottuneelle sinkkunaiselle, niin iski minuun täysillä.

Kaunista. Kaunista kaunista kaunista.

Kuvia olisi riittänyt loputtomiin, mutta tässä nyt ainakin parhaita paloja, eli liikaa kuvia! :D

Oletko käynyt Asuntomessuilla, mikä oli oma suosikkisi?