Mansikkaa, keksejä, raparperia, kermaa…Tällä jälkkärillä tainnutat vieraasi!

Mietiskelin viime viikolla, että haluan tarjota viikonloppuvieraille jotain hyvää, helppoa ja kesäistä jälkkäriä. Näillä kriteereillä lähdin hakemaan ohjetta netistä ja törmäsin Hellapoliisin ohjeeseen, josta innostuin. Resepti sisältää kesäisiä makuja raparperin ja mansikoiden muodossa ja on helppo toteuttaa! Vahingossa kasasin niin valtavat annokset, että melkein tainnutin vieraani, mutta jaan reseptin silti kanssanne. :D

Reseptin poimin täältä, omassa versiossani vaihdoin kaurakeksit suklaakekseihin.

Kesäinen kerrosjälkiruoka valmistetaan tuoreesta raparperista, raikkaista vadelmista ja mansikoista, sekä rapeasta ja kesän makuisesta kaurakeksistä.

Kesäinen kerrosjälkiruoka

4-6 annosta

3 reilunkokoista raparperinvartta viipaleina
1 rkl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 tl kanelia

2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1-2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta

n. 20 Jyväshyvä Kaurakeksiä reiluiksi paloiksi murennettuna
4 dl vadelmia ja/tai mansikoita

Laita viipaloidut raparperit, vesi, sokeri ja kaneli kasariin ja hämmentele, kunnes raparperit hieman pehmenevät.

Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja sokeri, sekä hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste. Tarkista maku.

Annostele jälkiruokakulhoihin kerroksittain pehmennettyä raparperia, kerma-rahkaseosta, marjoja ja rapeaa kaurakeksiä.

 

 

Ja näin se menee. Ensiksi teet kasan grilliherkkuja vieraille, ettei jää nälkä. Se on tärkeää ennen kuin tarjoilee sammiollisen jälkkäriä.

 

 

Sitten vain ladotaan rahkakermaa, marjoja, raparperi-kaneliseosta ja keksejä lomittain. Ja satsi kasvaa!

 

 

Siinä vaiheessa kun isäntäpari häipyy jälkkärikippojen kanssa pihapuskaan kuvailemaan, vieraat saattavat kysellä homman tarkoitusta. Saattavat. Tässä tapauksessa kyseessä olivat taaperon kummit, jotka vain meinasivat kysyä puuhamme tarkoituksen.

 

 Tarkoitukseni ei todellakaan ollut tainnuttaa vieraitani, mutta kaikki hieman valittelivat oloaan jälkikäteen. Salaisuus oli varmaankin se, että kokosin annokset Mariskooleihin ja niistä taisi tulla turhan tuhdit satsit, ups. Mutta oli kuulemma hyvääkin! Vinkkinä siis: valitse pienemmät astiat kuin minä tein!

Mutta, hyvää oli, kokeile ihmeessä jos vielä tämän sepustuksen jälkeen uskallat Ja kuvaa pihapusikossa. Jos vieraat huutelevat tapahtuman kummallisuudesta, pidä reipas hymy kasvoilla. Äläkä unohda tunkea joka toista mansikkaa valmistusvaiheessa taaperon suuhun, jos sellainen kotoa löytyy.

AVOT! Naurattaa vieläkin, megajälkkäri.

P.S. Edellinen postaukseni kiinnosti niin kovasti, että blogiini tuli klikkauksia neljä kertaa enemmän kuin normaalipostauksissa. Ihan mahtavaa, toivottavasti löydätte tänne uudestaankin, tervetuloa! :)