Reseptin poimin täältä, omassa versiossani vaihdoin kaurakeksit suklaakekseihin.
Kesäinen kerrosjälkiruoka
4-6 annosta
3 reilunkokoista raparperinvartta viipaleina
1 rkl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 tl kanelia
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1-2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta
n. 20 Jyväshyvä Kaurakeksiä reiluiksi paloiksi murennettuna
4 dl vadelmia ja/tai mansikoita
Laita viipaloidut raparperit, vesi, sokeri ja kaneli kasariin ja hämmentele, kunnes raparperit hieman pehmenevät.
Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja sokeri, sekä hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste. Tarkista maku.
Annostele jälkiruokakulhoihin kerroksittain pehmennettyä raparperia, kerma-rahkaseosta, marjoja ja rapeaa kaurakeksiä.
Tarkoitukseni ei todellakaan ollut tainnuttaa vieraitani, mutta kaikki hieman valittelivat oloaan jälkikäteen. Salaisuus oli varmaankin se, että kokosin annokset Mariskooleihin ja niistä taisi tulla turhan tuhdit satsit, ups. Mutta oli kuulemma hyvääkin! Vinkkinä siis: valitse pienemmät astiat kuin minä tein!
Mutta, hyvää oli, kokeile ihmeessä jos vielä tämän sepustuksen jälkeen uskallat Ja kuvaa pihapusikossa. Jos vieraat huutelevat tapahtuman kummallisuudesta, pidä reipas hymy kasvoilla. Äläkä unohda tunkea joka toista mansikkaa valmistusvaiheessa taaperon suuhun, jos sellainen kotoa löytyy.