Herkullinen uutuus Tampereella: Cafe Pispala

Mieheni kuuli puskaradion kautta, että Pispalaan on avattu uusi kahvila nimeltään Cafe Pispala. Kahvila aukaisi ovensa kesäkuussa, eli montaa päivää tätä uutuutta ei ole vielä päässytkään testaamaan! Entisenä pispalalaisena innostuin heti kun kuulin kahvilasta ja kävimmekin testaamassa sen brunssin tänään. Brunssipaikkoja on Tampereella edelleen aika harvakseltaan, joten ilahdun aina kun sellaisia saadaan valikoimiin!

 

Kahvilan takana puuhastavasta Vesa Leppälästä ja hänen ideoistaan voi lukea artikkelin täältä ja kahvilalla on myös facebook-sivut. Kunnioitettava projekti, toivottavasti asiakkaat löytävät Pispalaan ja Pispankadulle!

Viikonloppuisin on siis tarjolla brunssia ja sitä lähdimme testaamaan seuranamme taaperon kummit. Upea keli, Pispalan maisemat ja kahvilan sisustus loivat fiiliksen, kuin olisimme olleet jossain kauempanakin. Kahvilassa soiva musiikki toi mieleeni brunssin New Yorkissa, joten hyvin oli onnistuttu luomaan amerikkalaista tunnelmaa keskelle Tamperetta. Miljöö on kerrassaan ihastuttava!

Taapero häikäistyi herkuista lasin takana.

Brunssin sai valita useammasta vaihtoehdosta, itse otin Continental-vaihtoehdon ja toppasin sen jugurtti parfaitilla, muu seurue valitsi All American Breakfastin. Hinnat olivat aika kovat, mutta toisaalta raaka-aineet hyviä ja kaikki maistui ihanan tuoreelta ja itse tehdyltä.

Brunssia tarjoiltiin ilmeisesti ensimmäistä kertaa tänä viikonloppuna, joten annettakoon anteeksi se, että tilausten vastaanotto ja pöytään saapuminen hieman kesti ja tökki. Ystävällisyydestä ei tingitty, iso plussa siitä ja ehkä tilaukset alkavat rullaamaan jouhevammin kun brunsseja on takana enemmän.

Vastapuristettu appelsiinimehu oli hervottoman hyvää, skonssi suussa sulavaa ja vastaleivotun makuista ja jugurttiparfait… Täydellistä! Taaperon kummitäti totesi omasta annoksestaan, että ”tällaista pekonin kuuluu olla”, joten taisi olla aika nappisuoritus sekin. Jäi halu maistaa muitakin kahvilan tuotteita ja käydä esimerkiksi joku ilta testaamassa ruokaisampia vaihtoehtoja. Teenjuojana arvostin sitä, että teevalikoimaa oli, tosin valitettavasti irtoteetä ei ollut tarjolla.

 

Seinää oli tapetoitu vanhoilla Hesareilla ja bongasin monta ihanaa yksityiskohtaa paikan sisustuksessa.
Lapsille oli tarjolla leluja, mutta harmiksemme
yhtään syöttötuolia paikasta ei löytynyt!

Käykää ihmeessä aistimassa paikan tunnelmaa, haukkaamassa jotain suussasulavaa herkkua ja samalla ihastelemassa Pispalan maisemia. En usko että petytte!