Eräänä kesäpäivänä Tampereen Arboretumissa

Myönnän nolona, etten ollut ikinä käynyt Arboretumissa, joka sijaitsee Tampereen Hatanpäällä. En edes osaa sanoa miksi en. Lauantaina saimme pilkahduksen aurinkoa ainakin Tampereen huudeille ja päätimme pyöräillä koko perheen voimin Arboretumiin. Kannatti, paikkahan oli valloittava! Yritin selittää miehelle, että fiilikseni oli kuin jostain 1800-luvun englantilaisesta tv-sarjasta, vain muhkea mekko päältä puuttui. Hän ei nyt ihan tainnut saada tästä romanttisesta ideastani kiinni tai ehken vain osannut kuvailla fiilistäni oikein.  Kuvia kertyi aika läjä, yritin valita teille parhaat palat, varoituksena että kuvia tässä postauksessa on paljon! Toivottavasti ne välittävät ruudun taakse paikan kauneutta!

Mukana meillä oli matkanjohtaja, joka meni kovaa höpöttäen ryhmämme edellä. Ehkä hän seuraa äitinsä jalanjälkiä ja kokeilee matkaoppaan uraa? :D

 

Itse hypähtelin kukkaispaidassa kukkien keskellä. Toppi GinaTricot, shortsit Vero Moda, tennarit Converse.

Päätin näyttää tyttärelleni jotain hauskaa ja antaa sorsalle pienen makupalan. Mietin oikeasti pitkään, saako sorsia syöttää, mutta rohkenin antaa pienen maistiaisen sorsalle, jotta tyttäreni saisi sitä lähemmin ihastella. Tyhmästä päästä kärsii kaikki, ei sitä makupalaa mikään sorsa saanut, vaan paikalle pyrähti salamana lokki, joka vei herkun ja hetkessä lokin seurana oli useampi varis ja kaikki tulivat meitä kohti. Tuli kiire. Älä syötä lintuja jos käyt paikan päällä!

Testasimme myös pienen sievän kahvilan, mikä paikan päältä löytyy. Tykkäsin kovasti sen vanhahtavasta sisustuksesta ja myös feta-parsakaalipiirakka oli mainio, tosin hinnat kahvilassa olivat aika päätähuimaavat.

 

Arboretum on ihana paikka viettää kesäpäivää ja jotenkin todella inspiroiva, näin itseni jo istuskelemassa nurtsilla ja kirjoittamassa jonkinlaista historiallista romaania. Käykää täällä ihmeessä kun liikutte Tampereella!