Kesän merkkejä – mansikkapatonkia ja kukkia

Ketä hermostuttaa jo nämä kelit? Yritän olla miettimättä niitä, sillä ei se murehtimalla parane, mutta kyllä kahden viikon palelun jälkeen soisi jo vähän aurinkoa tulevan!

Meidän kotiimme aurinkoa ja kesätunnelmaa on tullut vieraiden ja kukkien myötä. Äitini istutti pihaamme hortensioita, joista olen pitkään haaveillut. Muskarista tutuksi tullut äiti toi ruusuja ja taaperon kummitäti ihanan kimpun. Ihanaa, sillä rakastan kukkia, mutta en usein raaski niitä ostaa. Nyt ”uudessa” kodissa on sitten ollut kukkia ilahduttamassa koko ajan. Ja nuo hortensiat pihalla, niiden ihanuutta vain istuskelin tänään pihalla tuijottelemassa (sen 20 minuuttia kun ei satanut).

 

Kesään kuuluu myös mansikat ja puhuimme erilaisista mansikkaresepteistä juhannuksena naapurin kanssa. Siitä sain idean ihaniin, kesäisiin patonkeihin, joihin päätyi mansikoiden lisäksi vuohenjuustoa. Kivan makuinen ja kesäinen ruoka, vaikka mieheni mielestä patonkeihin ei mahtunut tarpeeksi täytettä ja ensi kerralla teemme nämä bruschetta-muodossa. :D

Moniviljapatongin sisään päätyi ruohosipuli-tuorejuustoa, mansikoita, uunissa lämmitettyä vuohenjuustoa, valkosipulitäytteisiä oliiveja, salaattia, tuoretta basilikaa ja balsamicoa. Nam!

Miten olet itse pysynyt kesämielellä sateen keskellä? Mikä on paras mansikkareseptisi, jakakaa minulle vinkkejä!