Masu avattiin keväällä Hämeenkadun päähän, rautatieaseman läheisyyteen. Samalla paikalla ovat ravintolat vaihtuneet aika tiuhaan Memphisistä Coyoteen ja Flameen, joten katsotaan kuinka Masun käy. Ravintolaa luotsaa Hans Välimäki ja se on kyllä niin ulkonäöllisesti kuin makumaailmaltaan kaukana sitä edeltäneistä ravintoloista.
Saapuessamme Masuun saimme hetken aikaa ihmetellä, miksei meille tuotu listoja. Kun palvelu sitten lähti rullaamaan, se oli hyvin ystävällistä. Täynnä paikka oli, eli ainakin perjantai-iltana pöytävaraus oli välttämätön. Meidän tarjoilijamme oli Master Chefistakin tuttu Aki Keskitalo ja hänen palvelunsa oli erittäin ystävällistä ja ammattitaitoista.
Alkuun päänvaivaa tuotti mitä ihmettä listalta tilaisi. Otsikoiden alta löytyi niin susheja, dim sumeja, alkuruokia, pääruokia, joten miten lähteä rakentamaan kokonaisuutta näistä? Saimme ohjeeksi Akilta, ettei saa olla mitään rajoituksia ja päädyimme kokeilemaan neljää eri annosta ja jaoimme kaiken. Tämä jakaminen oli erittäin hyvä juttu, kun katsoin, että viereisessä pöydässä jokainen tilasi oman annoksen. Jos olisin saanut satsin dim sumeja ja syönyt niistä mahan täyteen versus että sain maistaa neljää eri annosta, olisi makukokemus jäänyt hyvin kapeaksi. Suosittelen siis lämpimästi jakamaan annoksia!
Alkuun meille suositeltiin ruokahalua herättäviä aperetiiveja. Oma Cucumber Smashini maistui nimensä mukaisesti vettyneelle kurkulle, en kyllä innostunut siitä.