Toivolan vanha piha pääsiäistunnelmissa

Kiitos viesteistä mitä sain niin blogin kuin fb:n puolella. Välillä kun miettii käykö täällä kukaan, niin oli aivan fantastinen ylläri kun palasitte tänne nopealla aikataululla! Etähali siis kaikille!

Jatketaan siis siitä mihin jäätiin, ainakin postausideoita on kertynyt puolessa vuodessa. Reissuissakin olen ottanut kuvat aina blogia ajatellen, että josko joskus palaan… On se siis mielessä kytenyt!

Aloitetaan kuitenkin vinkillä Keski-Suomesta. Jyväskylässä on jo jonkin aikaa ollut Toivolan vanha piha ja sitä ovat monet kehuneet. Itse en vain ole saanut aikaiseksi käydä siellä Jyväskylän reissuillamme. Eilen korjasimme tilanteen ja kävimme tutkimassa pääsiäispihan. Valitettavasti keli oli todella surkea ja visiitistä tuli nopea, kun vettä pudotti urakalla. Kuvatkin ovat siis kauniin harmaita.

 

Tontti on ainoa Jyväskylän 1800-luvun puutalokaudesta kertova, ehjänä säilynyt kokonaisuus. Lisää historiasta ja tarjonnasta voi lukea täältä. Luulin itse, että pihalta löytyy myynnistä käsitöitä ja lisäksi siellä on kahvila, mutta siellähän oli vaikka mitä! Eniten yllätyin isosta myymälästä, jossa myytiin mm. Desigualia. Oli vaatteita, lankakauppaa, sisustustuotteita, käsitöitä ja vaikka mitä! Itse hullaannuin karkkikorviksista ja pitkän pähkäilyn jälkeen mukaani lähtivät pehmiskorvikset, jotka ovat jo käytössä.

Pihalla toimii myös kahvila Muisto, jossa on aivan ihana tunnelma. Ruuasta en osaa sanoa mitään, mutta äitini kehui heidän salaattejaan. Kahvilassa järjestetään myös brunsseja ja äitienpäiväbrunssi alkoi kovasti kutkutella omassa mielessä tunnelmaa haistellessa. Ihania yksityiskohtia olisi voinut kuvata loputtomiin.

Joka kahvilakuvassa on nykyään Piltti. ;) Kahvilasta löytyi myös pieni leikkinurkkaus.

 

Olin mäkin siellä! :D

 

 

Yksityiskohtia olisi voinut kuvata loputtomiin. Suurta ihastusta niin isommissa kuin pienissäkin vieraissa saivat aikaan huhtikuun alussa syntyneet tiput, jotka piipittivät iloisesti. Myös pässi ja lampaita pihalta löytyy.

 

 

 

Piipahtakaa ihmeessä fiilistelemässä vanhan ajan tunnelmaa, jos satutte reissulle Jyväskylään!