Kuvankaunis Parga

Olen viikon ajan miettinyt mitä postaisin Kreikan reissusta; asukuvia, ruokakuvia, maisemakuvia, vinkkkejä vai vai…? Kuvia räpsittiin reilu tuhat ja niissä puolissa on pikkuneiti matkassa, joten se jo rajaa vähän vaihtoehtoja. Mutten silti ole keksinyt mitkä asiat nostaisin esille ja kirjoituksen tekeminen on jäänyt. Reissumme oli niin täydellinen, että kuvien katsominen on ollut myös haikeaa ja jäänyt senkin takia tekemättä.

Mutta nyt, muutama sananen Pargasta. Usein ei tule koettua lomalentoa ja lähdettyä paikkaan, jonne matkatoimistot tekevät valmisreissuja, mutta eipä tuo haitannut. Lennot olivat ajallaan/ajoissa (paluulennolle lähdimme puoli tuntia etuajassa) eikä Parga ollut sellainen turistirysä, kuin mikä esimerkiksi Thaimaan Phuketista on tullut. Lennot menivät vauvan kanssa hyvin, täysimetyksellä olevalla vauvalla oli aina ruokaa mukana ja helteestäkin selvittiin, se oli kaikkein haastavin juttu vauvan kanssa. Kun lämpötila nousi +40 asteeseen, sai olla tarkkana missä on vauvan kanssa ja mihin aikaan, ilmastoitu hotellihuone auttoi viilentelemään aina välissä.

Lennot varasimme Tjäreborgin kautta ja hotelli Salvatoren varauksen hoiti Pargassa asuva ystävä, joten tämä teki sen että olimme liikenteessä hieman eri aikataululla kuin muut suomalaiset, sillä Salvator ei ole Tjäreborgin hotelli. Näin ollen muita suomalaisia ei tullut tai lähtenyt samana päivänä. :)

Pahoitteluni suuresta kuvien määrästä, tästä tulee vähän raskas postaus!

Tuuletin katossa oli jännä juttu!
 

Hotelli Salvator hotel saa kyllä kehuja kovasti. Se oli vähän syrjemmässä keskustasta, mutta minibussi järjesti kyytejä aamuisin ja iltaisin ja taksi keskustaan maksoi 5 euroa. Pariin kertaan kävelimmekin matkan, mutta 40 asteen helteessä vauvan kanssa varsinkin se ylämäki takaisin meinasi olla hieman liikaa… Hotellilla on kuntosali ja spa, kävin pari kertaa hieronnassa ja erityisesti niska/selkähieronta saa täydet 10 pistettä! Oli tosin aika mukiloitu olo seuraavana päivänä. :D Ruoka oli hyvää, palvelu erinomaista, huoneet siistit ja modernit ja allasalue kiva. Yksi iso miinus tulee altaan puhtaanapidosta, sitä ei siivottu tarpeeksi ja altaassa jäi hiuksia käteen ja altaan reunalla oli useamman päivän laastari. Harmi, muuten hotelli olisi ollut täydellinen, mutta tämä oli aika iso miinus.

Ruokapaikoista nostaisin esiin Symposiumin rannalla (nuo täytetyt sienet olivat taivaallisia!) sekä Castellon (siellä tarjoilija kanniskeli vauvaamme joka sai väsyraivarin) sekä Ostrian rantakadun päässä. Tosin kun en itse syö kuin kalaa ja juustoja (:D), niin olen vähän huono suosittelija, hyvistä lammasruuista ei siis ole mielipidettä!

Tekemistä: Pargassa kannattaa kävellä ympäriinsä, minkä helteeltä jaksaa. Kivoja rantoja piisaa ja auton vuokrausta suosittelen lämpimästi. Autolla ajelimme todella kivan reitin Acheron-joelle, Platariakseen, Igoumenitsaan ja kävimme mm. Ali Pashan linnakkeella. Kauniita maisemia ja kiva päivä! Kävimme Pargassa myös oliiviöljymuseossa, jossa saimme yksityiskierroksen muutamalla eurolla ja ihania tuliaisia matkaan. Paikka oli myös viileä ja varjoisa, joten vauva nautti tuosta reissusta.

 

 

Kaunis ja rentouttava lomakohde, josta löysimme mitä lähdimme hakemaan: hyvää ruokaa, rentoa yhdessäoloa ja takuuvarmaa aurinkoa. :)